Gre za pomembno zmago Los Angelesa v boju za letošnjo končnico prvenstva. S 34. zmago v tej zmagi in 80. točkami je Los Angeles na Zahodu poravnan s Calgaryjem in San Josejem. Za osmim mestom, ki vodi v drugi del tekmovanja, zaostaja za le točko. V zelo tesni razvrstitvi imajo hokejisti Phoenixa in Colorada po 81 točk, Anaheim na 12. mestu pa za končnico zaostaja že deset točk. Los Angeles za vodilnim moštvom pacifiške skupine Dallasom, ki je doma z 1:4 izgubil proti Chicago Blackhawks, zaostaja le tri točke.

Ubijalec rac

"Že na začetku smo pokazali premoč, hitro zabili tri gole, kar nam je zelo olajšalo pot do zmage. Tudi po sijajni prvi tretjini se nismo ustavili, vedno znova smo napadali, streljali in ustvarjali priložnosti, čeprav smo nato četrtič zadeli šele v zadnji minuti tekmi. Nikakor se ne bi strinjal s tem, da nismo napadali vse do konca," je ogorčen boj za vsako točko opisal Kopitar, ki je streljal kar sedemkrat in je že uveljavil sloves kot ubijalec rac. V 36 tekmah proti Anaheimu je Kopitar zbral 15 zadetkov in 37 točk. Los Angeles je s tem končal letošnjo serijo proti Anaheimu in jo dobil kar pet izmed šestih medsebojnih tekem.

Kralji so si že po prvi tretjini z zadetki Aleca Martineza, Kopitarja in Justina Williamsa zagotovili prednost 3:0. Cam Fowler in Luca Sbisa sta v nadaljevanju znižala na 2:3. Mike Richards pa je 11 sekund pred koncem potrdil zmago kraljev z zadetkom v nebranjeno mrežo. Po koncu tekme je bilo sicer razmerje strelov kar 43:20 v korist Los Angelesa, v prvih dveh tretjinah pa so kralji kar 33-krat ustrelili proti vratom racmanov, slednji pa so ustreli le 14 strelov proti golu kraljev.

Izgubil je tudi Calgary, še en tekmec kraljev v boju za končnico na Zahodu. Boljše je bilo moštvo z repa ligaške lestvice Edmonton Oilers (1:3). Winnipeg pa je v lovu na osmo mesto v vzhodni konferenci ugnal Washington s 3:2 in razliko za prestolniki znižal na vsega dve točki. Odločitev je padla deset minut pred koncem, ko je izid tekme (3:2) postavil Dustin Byfuglien.

Hokejisti Ottawa Senators, ki so si na Vzhodu že zagotovili mesto v končnici, po podaljšku v kanadskem derbiju ugnali z 2:1 Montreal Canadiens, ki za končnico zaostajajo za deset točk. Tekmo je v četrti minuti podaljška odločil Filip Kuba. Senatorji so tako prevzeli vodstvo v severovzhodni skupini.