Medvedi so v letošnji sezoni KAC premagali kar petkrat, podoben scenarij pa se je obetal tudi po prvih desetih minutah prvega polfinalnega obračuna, ko so domači hokejisti na ledu prevladovali. A kaj kmalu je sledil hladen tuš, saj je goste v vodstvo po podaji Fureyja popeljal Thomas Koch.

V nadaljevanju so zagrebški navijači videli popolno prevlado moštva iz Celovca, domači vratar Robert Kristan pa je imel iz minute v minuto več dela. Svojo premoč so gosti z dvema zadetkoma kronali v drugem delu, med strelce pa sta se vpisala Herburger in Geier.

Končni rezultat, 4:0 za goste, je v 52. minuti postavil Scofield, ki se je še sedemnajstič v sezoni vpisal medstrelce, odlično pa je svoje delo opravil tudi vratar Avstrijcev Chiodo, ki je zbral 37 obramb.

Ob tem velja še omeniti, da so gosti kot del taktike nasprotnika lep del srečanja neutrudno provocirali. Zagrebškim hokejistom so po visokem zaostanku le 18 sekund pred zaključkom druge tretjine živci tako dokončno popustili in na ledu je izbruhnil množičen pretep, v katerem sta glavno vlogo odigrala čuvaja mreže Kristan in Chiodo.