Pri Chicagu, ki se je po novi zmagi še utrdil na šestem mestu zahodne konference, se je s 23 obrambami izkazal tudi vratar Ray Emery. V vrstah gostiteljev je zadel Niklas Kronwall. Prvi vratar Jimmy Howard je ubranil štiri strele, potem pa je moral že v uvodni tretjini z ledu zaradi poškodbe. Vratar Joey MacDonald je nato zbral 12 obramb. Poleg Howarda se je pri Detroitu prav tako že v prvi tretjini poškodoval tudi branilec Jakub Kindl. Rdeča krila že tako in tako igrajo brez kapetana Nicklasa Lidstroma, Pavla Dacjuka in Jonathana Ericssona, ki so še vedno na seznamu poškodovanih.

Letalci so v ameriški prestolnici z 1:0 ugnali prestolnike. Junak tekme je bil Eric Wellwood, ki je dosegel edini gol, izkazal pa se je tudi vratar Ilija Brizgalov s 34 obrambami. To je bil za Brizgalova še tretji t.i. shutout sezone, skupno pa je že 26. v karieri ohranil svojo mrežo nedotaknjeno. Kapetan Washingtona Aleksander Ovečkin, dvakratni najkoristnejši igralec lige (MVP), se še na sedmi tekmi zapored ni vpisal med strelce.

New York Rangers so doma s 4:3 premagali branilce naslova Stanleyjevega pokala Boston, potem ko sta Derek Stepan in Marian Gaborik zadela v zadnji tretjini. New York Islanders so z 1:0 ugnali New Jersey Devils; vratar domače ekipe Anders Nilsson, ki so ga iz nižje lige AHL vpoklicali šele 29. februarja, je zbral 24 obramb.

Hokejisti Dallas Stars so po kazenskih strelih slavili zmago v gosteh pri Calgaryju, strelec odločilnega gola je bil Loui Eriksson. Panterji so doma slavili zmago s 4:2 nad Ottawo, potem ko so Marcel Goc, Krystofer Barch in Mikael Samuelsson vsi zadeli v drugi tretjini in gostiteljem priigrali lepo prednost. Vratar Jose Theodore je obranil 23 strelov. V Minnesoti so domači hokejisti z 0:2 izgubili proti ekipi Colorado Avalanche, Jamie McGinn pa je prvič v karieri dosegel dva gola na eni teki.