Po tri točke so zbrali Valtteri Filppula (dva gola in podaja), Henrik Zetterberg (gol in dve podaji) in Niklas Kronwall (tri podaje). Jimmy Howard je zbral 19 obramb za 11. shutout v karieri. Detroit je že drugo tekmo zapored odigral brez poškodovanega kapetana Nicklasa Lidstroma in je na ligaški razpredelnici z 89 točkami izenačen z moštvom New York Rangers, za vodilnim na zahodnem delu in v ligi Vancouvrom pa zaostaja le točko.

Hokejisti Washington Capitals so doma klonili z 0:5 proti New Jersey Devils. V majici vragov je bil najuspešnejši Zach Parise s "hat trickom". Parise je moral zaradi naleta Matta Hendricksa in Brooksa Laicha predčasno z ledene ploskve.

Moštvo Ottawa Senators je bilo slabše od Chicago Blackhawks (1:2), Tampa Bay Lightning je po podaljšku, zadel je Ryan Malone, strla odpor vodilnega moštva vzhodne konference New York Rangers s 4:3. Edmonton Oilers je izgubil proti Dallas Stars z 1:3, Anaheim Ducks pa je bil boljši od Calgary Flames s 3:2. Ryan Getzlaf je zmagoviti gol dosegel 46 sekund pred koncem za že 15. zaporedno domačo zmago nad Calgaryjem.