Medtem ko si je Detroit že zdavnaj priigral končnico letošnjega prvenstva najmočnejše hokejske lige na svetu, pa se hokejisti iz sončne Kalifornije še borijo za poslednjo vstopnico za zaključne boje. Rdeča krila imajo le točko manj od vodilnega moštva lige Vancouver Canucks, ki je izgubil v Phoenixu z 1:2 po kazenskih strelih.

Po porazu v Nashvillu so si kralji vendarle izboljšali izhodišče za naskok na osmo mesto, ki jih v zahodnemu delu lige še pelje v končnico. Los Angeles se je z osvojenimi 70 točkami v zahodni konferenci izenačil z Dallasom in Coloradom.

Že po začetni tretjini je bilo na tekmi v Minnesoti, ki za Los Angelesom zaostaja za pet točk, 3:0. Najprej je že po 44 sekundah domačega vratarja Niklasa Backstroma ukanil Justin Williams, nato je bil v deseti minuti po Kopitarjevi podaji (njegova že 36.) uspešen Dwight King, minuto in 42 sekund pred koncem uvodne tretjine pa je Hrušičan dosegel svoj 18. gol v tej sezoni. Končni izid je v 26. minuti postavil Jordan Nolan. Kopitar je s 54 točkami na 26. mestu lestvice najkoristnejših igralcev lige.

"Želeli smo takoj čim bolj napasti, saj gre za moštvo proti kateremu je zelo težko igrati, če že na začetku povedejo. Očitno nam je uspelo držati visok ritem igre. Veseli smo, da smo zmagali, na tem je potrebno graditi. Zabili smo štiri gole, moramo pa še naprej napredovati in dosegati gole. To je preprosta osnova," je bil po zmagi zadovoljen Kopitar.

Drugi vratar kraljev Jonathan Bernier je ubranil vseh 26 strelov domačega moštva in petič v karieri v ligi NHL ostal nepremagan.

Rdeča krila so v gosteh s 5:2 premagala najslabšo ekipo lige Columbus, ki ima kar 44 točk manj od Detroita. Columbus je vpisal svoj že 38. poraz, Detroit pa že 42 zmago v tej sezoni. Pred tretjo tretjino je bilo 1:1. V zadnjem delu igre je Columbus povedel prek Dereka MacKenzieja, nato pa se je Detroit v desetih minutah zabil štiri gole. Uspešen je bil tudi Pesničan Muršak, ki je v 50. minuti pospravil odbitek v mrežo za vodstvo s 4:2. Muršak je dosegel drugi gol v ligi NHL in prvega v tej sezoni. Skupno je v tej sezoni osvojil tri točke.