V Newarku se je poleg učinkovitega St. Louisa izkazal tudi Teddy Purcell s tremi asistencami, za Tampo Bay pa je četrti gol dosegel Matt Gilroy. Za domačo zasedbo, ki je trenutno na šestem mestu v vzhodni konferenci in je doživela drugi zaporedni poraz na domačem ledu, so gole dosegli Aleksej Ponikarovski, Petr Sykora in Zach Parise.

Vancouvru je spodrsnilo v Dallasu. V rednem delu se je tekma končala brez zmagovalca, v četrti minuti podaljška pa jih je pokopal Eriksson. Teksaško ekipo, ki je nanizala četrto zaporedne zmago, je pred porazom rešil Mike Ribeiro, ki je izenačil 52 sekund pred koncem rednega dela. Za Dallas je v polno zadel še Michael Ryder, za Vancouver, s 87 točkami trenutno najboljše moštvo v ligi NHL, pa Ryan Kesler in Mason Raymond.

Malkin je z 78 točkami najbolj učinkovit igralec v ligi NHL, njegova najbližja zasledovalca pa sta Steven Stamkos (Tampa Bay) s 75 in Claude Giroux (Philadelphia) z 72 točkami. Rus je bil strelec tudi na zadnji tekmi pingvinov proti Columbusu, skupno je v tej sezoni dosegel 37 golov, poleg njega pa so se med strelce vpisali še Pascal Dupuis, Kris Letang in Joe Vitale.

Finec Teemu Selanne se je z novim zadetkom povzpel na 20. mesto strelcev vseh časov v ligi NHL, njegov Anaheim pa je ugnal tekmece iz vetrovnega mesta s 3:1. Poleg finskega bliska, ki je v svojo statistiko vpisal tudi podajo, sta za gostitelje zadela še Andrew Cogliano in Sheldon Brookbank, za Chicago pa Patrick Kane.

Minnesota je v dramatični tekmi v St. Paulu na kolena spravila San Jose, odločilna gola pa sta v zadnji tretjini dosegla Mat Cullen in Jed Ortmeyer. Florida je že tretjič v tej sezoni na kolena spravila Montreal, na njuni zadnji medsebojni tekmi pa je zmagala s 4:2. Ottawa je brez težav premagala New York Islanders s 5:2.