Po visokem porazu na prejšnji tekmi na Madžarskem je za zmaje štelo le eno: zmaga, s katero bi ostali v boju za polfinale, saj bi Sapa ob slavju v Tivoliju v nasprotnem primeru za skupni uspeh potrebovala le še zmago na naslednji domači tekmi. A zmaji so nalogo opravili odlično in se po borbeni predstavi in zmagi s 6:4 spet vrnili v igro za napredovanje.

Večji del prve tretjine je bil precej boljši kot na zadnji tekmi. Pri domačih je bila klop tokrat le nekoliko bolj polna, po poškodbi se je vrnil tudi Scott Hotham, Ljubljančani pa so bili tisti, ki so narekovali ritem. Toda bili so neučinkoviti. Justin Taylor, Aleš Mušič in Petr Šachl so si sicer pripravili zrele priložnosti, vendar je bil Adam Munro v vratih Sape nerešljiva uganka. Težave za domače so se začele ob koncu prvega dela, ko sta najprej zapretila Krisztian Palkovics in Marton Vas, a je njuna strela Jean Phillipe Lamoureux obranil. V 16. minuti pa sta se v razmaku 20 sekund na klopi za kaznovane znašla Mušič in Brock McBride. Prednost 5-3 so Madžari izkoristili za vodilni gol, tik pred iztekom tretjine pa je John Hughes iz bližine zadel le Munroja.

Na začetku druge tretjine so domači stopili na plin, predvsem pa popravili učinkovitost pri "power playu". Zapored so izkoristili dve takšni prednosti, med zadetkoma Hughesa iz bližine in Brada Cola z modre črte pa je bilo le 31 sekund razmaka. A ko so oživeli tudi navijači na tokrat skoraj povsem polnih tribunah Tivolija - precej je bilo tudi gostujočih iz Szekesfehervarja -, je Sapa spet vrnila udarec. Odbiti plošček je v mrežo potisnil Ladislav Sikorcin. Olimpijini hokejisti so občasno v veliki želji po novem vodstvu puščali nevarne luknje v obrambi, toda reševal jih je vratar Lamoureux, v predzadnji minuti pa tudi sreča, ko so Madžari zgrešili prazna vrata. Že pred tem pa je Damjan Dervarič poskrbel za novo veselje na tribunah, saj je Olimpija po njegovem močnem strelu izkoristila še tretjo številčno prednost. A za to v domačem taboru spet plačali s poškodbami, saj je tekmo predčasno končal Jamie Fraser zaradi poškodbe rebra, Šachl pa si je poškodoval koleno.

Kljub temu so zmaji v zadnjem delu hitro dosegli še četrti zadetek, ko je bil v 43. minuti po strelu Domna Vedlina na pravem mestu Brock McBride. A prava drama se je šele začela, saj so gostje pritisnili na vso moč in začeli oblegati vrata zmajev. Vratar Lamoureux je nekajkrat odlično posredoval, v 49. minuti pa so domači ob številčni oslabljenosti nerodno poslali plošček z ledu, posledica pa je bila minuta madžarske prednost 5-3. Kljub siloviti ofenzivi Sape takrat gola ni bilo, zato pa so gostje zadeli, ko so imeli na ledu še enega igralca več. Kazalo je, da bo tekma razburljiva do konca, toda v 53. minuti jo je odločil Hughes s potezo dneva, ko je pobegnil v protinapad in matiral Munroja. Po novi kazni domačim, skupno jih je bilo v tej tretjini pet, so Ljubljančani sicer dobili še en gol, a tudi odgovorili na najboljši možen način: Taylor je v 58. minuti dosegel gol z igralcem manj in dokončno zapečatil usodo Sape.