Los Angeles že kar nekaj časa ni imel igralca, ki je dosegel tri gole, zadnji je bil prav slovenski reprezentant Kopitar (tokrat se ni posebej izkazal), trikrat je mrežo zatresel 11. marca 2011. Brown je poleg treh golov v statistiko vpisal še podajo, štiri točke pa ni dosegel še nikoli v karieri. Očitno so ga motivirale novice, da ga klub namerava v bližnji prihodnosti prodati ali zamenjati.

"Že vso kariero sem kralj in želim tu ostati. Na odločitve kluba sicer ne morem vplivati, želim pa dokazati, da mi je mesto v tej ekipi. Danes se počutim zelo dobro," je dejal Brown, ki je dvakrat zadel ob številčni premoči. Chicago tokrat ni imel nobenih možnosti, saj je na gol Jonathan Quicka sprožil le 19 strelov in samo štiri v zadnji tretjini, ko so vsi pričakovali pritisk na obrambo domačih.

Brown ni edini igralec, ki je v soboto dosegel tri gole. Enako je uspelo ruskemu napadalcu Pittsburgha (že devetič v karieri), najučinkovitejšemu igralcu lige, Rusu Jevgeniju Malkinu. Tudi on je dosegel štiri točke, imel pa je tudi pomoč v Jordanu Staalu, ki je v statistiko vpisal dva gola in podajo. Skupaj sta poskrbela za popolno ponižanje Tampe, ki je izgubila kar z 1:8. Konkurent Malkina za najboljšega strelca lige in napadalec Tampe, Steven Stamkos, tokrat ni bil strelsko razpoložen.

Trikrat je v sobotnih tekmah mrežo zatresel tudi Blake Wheeler. Napadalec Winnipega je v dvoboju s St. Louisom najprej z dvema goloma domači ekipi priboril podaljšek, nato pa je zadel še kazenski strel. A vse to ni bilo dovolj za zmago, saj so gosti s kazenskega strela zadeli dvakrat in s tem odnesli polni izkupiček.

Detroit Red Wings, ekipa drugega slovenskega reprezentanta Jana Muršaka, je zamudila priložnost, da prehiti Vancouver in pride na čelo ligaške razpredelnice. Doma je morala priznati premoč Coloradu (3:4), potem ko se je zbudila šele v zadnji tretjini po zaostanku 0:3. Muršak je na ledu preživel devet minut in 45 sekund, v katerih pa ni imel niti enega strela na gol.