Za Vancouver je v zadnji minuti izenačil Daniel Sedin, Alex Burrows pa je bil edini uspešen pri izvajanju kazenskih strelov, tako da je zmaga odšla v Kanado. Zadnji poraz pred današnjim so rdeča krila v dvorani Joe Louis Arena doživela 3. novembra lani.

"Lepo je, da smo prav mi tisti, ki smo prvi prekinili njihov niz. Neverjetno je, da nekdo tako dolgo zmaguje," je tekmece kljub porazu pohvalil strelec odločilnega gola Burrows. Trener rdečih kril Mike Babcock pa se zaradi konca nekega niza ni preveč vznemirjal: "Ne zanimajo me rekordi. Zanima me dobra igra, ki nam lahko v končnici veliko prinese."

Še štiri druge tekme so se končale šele po kazenskih strelih. St. Louis je zmagal po uspešno izvedenih poskusih T.J. Oshieja in Andyja McDonalda. V Calgaryju so bili boljši gostje iz Phoenixa, edini uspešen pri kazenskih strelih je bil Ray Whitney. Isti igralec je v polno zadel že v rednem delu, kojoti pa so se veselili četrte zmage zapored. V Raleighu so se veselili gostje iz Anaheima, mož odločitve je bil Saku Koivu.

Chicago je končal niz štirih zmag, potem ko je Dallas nadoknadil začetni zaostanek in s tremi goli v zadnji tretjini poskrbel za končnih 3:1. Toronto je sedmič v zadnjih osmih tekmah izgubil, tokrat je bil boljši San Jose oziroma kar Patrick Marleau, ki je dosegel oba gola za svoje moštvo v drugi tretjini.

Dva gola je v Winnipegu dosegel tudi Andrew Ladd, z zmago proti Tampi pa je domače moštvo skočilo na prvo mesto jugovzhodne skupine. V Edmontonu je vratar domačih Devan Dubnyk na tekmi s Philadelphio s 35 obrambami prvič v sezoni ostal nepremagan.