V Chicagu je Corey Crawford z 31 ubranjenimi streli izdatno pripomogel k zmagi domačih nad Detroitom. Jimmy Hayes je dosegel izenačujoči gol v drugi tretjini in prispeval podajo za zmagoviti gol, ko je bil uspešen Marcus Kruger. Chicago si je s tem priboril že četrto zaporedno zmago. Kot prvi se je med strelce vpisal Valtteri Filppula, ki je za vodilno ekipo lige Detroit zadel z igralcem več na ledu. A je pri Detroitu manjkal vodilni strelec Pavel Dacjuk, poleg tega pa zaradi poškodbe ni bilo niti centra Jonathana Toewsa.

Phoenix je s 5:4 po kazenskih strelih premagal Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja. Tekmo je proti koncu izenačil Radim Vrbata, potem ko so gostitelji že zaostajali za tri gole. Vrbata je zadel poltretjo minuto pred koncem rednega dela, nato pa v podaljšku zadetkov ni bilo. Kot uspešna izvajalca prostih strelov sta se nato izkazala Ray Whitney in Mikkel Boedker, medtem ko je za kralje zgrešil Jack Johnson. Shane Doan je za ekipo prispeval dva gola, Phoenix pa je niz zmag zdaj raztegnil že na devet. V prvi tretjini so sicer za visoko vodstvo gostov poskrbeli Drew Doughty, Andrej Loktionov in Dustin Brown, Justin Williams pa je v drugi tretjini prispeval še 12. gol sezone.

Dve tekmi sta se končali po podaljšku. Toronto Maple Leafs so morali kljub dodatnemu delu priznati poraz New Jersey Devils s 3:4, Winnipeg Jets pa so proti Philadelphia Flyers klonili s 4:5. Nashville Predators so v rednem delu s 3:1 ugnali Vancouver Canucks, Pittsburgh Penguins so vodilno ekipo vzhodne konference New York Rangers premagali z 2:0, Montreal Canadiens pa so proti Dallas Stars izgubili z 0:3.

Tampa Bay Lightning so bili od moštva Anaheim Ducks boljši s 3:2, Buffalo Sabres so New York Islanders ugnali z 2:1, Columbus Blue Jackets pa San Jose Sharks s kar 6:3. Calgary Flames so doma utrpeli boleč poraz, z 1:6 so bili boljši hokejisti ekipe Edmonton Oilers.