Visoka zmaga Caroline je pravo malo presenečenje, saj ima ekipa za seboj slabo sezono in je še vedno na zadnjem mestu v zahodni konferenci. Washington na drugi strani se bori za končnico, trenutno je na devetem mestu in bi točki še kako potreboval za "načrtovano osmerico" po rednem delu.

Tokrat so bili gostje brez možnosti, blestel je predvsem vratar Justin Peters, ki je prvič v karieri ostal nepremagan na tekmi lige NHL. Vnovič je blestel Eric Staal, ki je dosegel dva gola in podajo, svoj izkupiček na zadnjih šestih tekmah pa je tako popravil na šest golov in pet podaj. V Washingtonu bodo zdaj nujne spremembe, saj je ekipa izgubila na zadnjih petih od skupno šestih tekem.

Ottawa je vknjižila novi dve točki in je zdaj na vzhodu trdno na šestem mestu, pred sedmo Florido ima pet točk prednosti. Naslednji nasprotnik bo prav ranjeni Washington, ki bo pripotoval v Kanado in v primeru zmage bodo imeli hokejisti Ottawe končnico skoraj že zagotovljeno, saj bi medsebojno prednost dvignili na velikih devet točk. Danes sta po dva gola dosegla Erik Karlsson in Jason Spezza.

Moštvi s slovenskima hokejistoma bosta nastopili v noči na sredo. Anže Kopitar bo v neposrednem dvoboju za končnico na zahodu z Los Angelesom gostoval v Phoenixu, vodilni Detroit z Janom Muršakom pa odhaja v Chicago.