Obe ekipi sta zdaj v zahodni konferenci na osmem mestu, ki še vodi v končnico, a ima Calgary zmago več. Cammalleri je novi točki svoji ekipi prinesel štiri minute po začetku zadnje tretjine, zadel pa je prav proti moštvu, kjer je preživel pet sezon. Na devetih tekmah proti kraljem je dosegel pet golov in tri podaje.

Miikka Kiprusoff je za Calgary zbral 28 obramb, v ligi NHL pa je dosegel 44. "shutout" in tretjega v tej sezoni. Jonathan Quick je na drugi strani ubranil 18 strelov nasprotnih hokejistov. Kralji so doživeli že osmi poraz brez doseženega gola in še enkrat več potrdili neučinkovitost v napadu. Proti tokratnim tekmecem na zadnjih osmih domačih tekmah niso zadeli več kot dvakrat. Los Angeles je v strelih na gol nadigral Calgary z 28:18.

Poraz kljub trdemu garanju

"Za to ekipo se ponavlja ista stvar - iščemo pot kako zadeti gol," je po tekmi dejal kapetan kraljev Dustin Brown in nadaljeval: "Nismo dosegli gola na domačih tekmah proti ekipam, ki so dve točki za nami. Nocoj smo imeli nekaj res dobrih priložnosti. Brez dvoma smo razočarani. Ne morem reči, da nismo trdo garali, ker smo."

V Philadelphii je Matt Cooke dosegel dva gola in popeljal Pittsburgh do zmage s 6:4 proti letalcem. Za pingvine so zadeli še Dustin Jeffrey, Jordan Staal, Pacal Dupuis in James Neal. Pittsburgh se je z zmago izenačil na četrtem mestu vzhodne konference, katerega si delijo prav s Philadelphio. Letalci so zabeležili šesti poraz na zadnjih osmih tekmah, ob porazu pa je Jaromir Jagr zadel dvakrat, po enkrat pa Eric Wellwood in Wayne Simmonds. Vancouver je na domačem ledu s 6:2 premagal Toronto, zvezde večera pa so bili Alex Burrows ter Daniel in Henrik Sedin, ki so skupaj dosegli deset točk. Burrows se je med strelce vpisal dvakrat, Daniel Sedin je golu dodal tri podaje, Henrik Sedin pa je prispeval štiri podaje. Vancouver je proti Torontu zabeležil deseto zaporedno zmago.

Stamkos na vrhu lestvice

Tampa Bay je gostila Washington in se veselila zmage z 2:1. Steven Stamkos je dosegel svoj 40. gol v tej sezoni in je na vrhu liste strelcev. Ob tem je postal prvi igralec Tampe, ki je v treh zaporednih sezonah dosegel vsaj 40 golov. V Columbusu so domači hokejisti z 1:6 izgubili proti Chicagu, V New Yorku pa so Islanders s 4:3 premagali Carolino. John Tavares je za domače zadel dvakrat in temu dodal podajo. V St. Louisu so Blues s 4:0 odpravili Minnesoto. Barret Jackman je zadel prvič po 7. januarju 2010 in po 150. tekmah. Phoenix je po podaljšku z 2:1 premagal Dallas, zmagovalca pa je odločil Radim Vrbata.