Hokejisti New York Rangers ostajajo vodilno moštvo Vzhodne konference lige NHL in imajo le točko manj od vodilnega moštva zahodne konference Detroita. Letalci ne najdejo recepta za razigrane rangerje, ki so v medsebojnih obračunih dosegli že šesto zaporedno zmago. Newyorčani so dobili tudi vse štiri dosedanje medsebojne tekme v tej sezoni.

Prvi je že v drugi minuti tekme v polno zadel Artem Anisimov. Šele v 33. minuti so gostje izenačili na 1:1 z golom Braydena Schenna, a je tik pred koncem druge tretjine stvari na svoje mesto postavil Marian Gaborik za vodstvo New Yorka z 2:1. Philadelphia je na začetku zadnje tretjine izenačila na 2:2, vendar je le 36 sekund pozneje za novo vodstvo New Yorka poskrbel Michael Del Zotto. Za končni izid sta poskrbela Brandon Dubinsky in Ruslan Fedotenko s strelom v nebranjena vrata. Razmerje v strelih na gol je bilo 38:23 v prid zmagovalca.

"Nisem prepričan, da imamo takšno psihološko prednost. Vem le, da imata obe moštvi izredno motivacijo za zmago. Mi pa smo očitno našli način, kako jih premagati. Smo osredotočeni in smo pripravljeni. Smo kos izzivu. Udarimo nazaj, ko je treba in smo našli pot, kako zmagovati. Vsi prispevajo svoj delež," je po tekmi razmišljal dejal Dubinsky, strelec tretjega gola.

Najbližji zasledovalec rangerjev v vzhodni konferenci je Boston, ki po zmagi v Washingtonu ostaja na treh točkah zaostanka. Za kosmatince sta v prvi tretjini zadela Milan Lučić in Brad Marchand, v zadnji tretjini pa sta Čeha Tomaša Vokouna premagala še Tyler Seguin in Rich Peverley.