Ekipa iz Chicaga, ki je Stanleyjev pokal osvojila v sezoni 2009/2010, je vpisala že četrti zaporedni poraz in to proti predzadnjemu moštvo lige NHL iz kanadskega Edmontona. Edmonton ima kar 20 točk manj od favoriziranega moštva iz Chicaga.

Zvezda večera je bil mladi Gagner. Z osmimi osvojenimi točkami se je pridružil desetim igralcem v ligi NHL, ki so na eni tekmi vpisali osem točk ali več, na tem seznamu sta tudi dva legendarna naftarja Wayne Gretzky in Paul Coffey, vendar pa takšnega dosežka v ligi NHL v zadnjih 23 letih ni bilo. Nazadnje je pred Gagnerjem podoben podvig dosegel hokejist Pittsburgha Mario Lemieux na tekmi 31. decembra 1988. Gagner in Lemieux sta sicer edina, ki sta sodelovala pri vseh golih svoje ekipe.

"Mislim, da se mi je ponudila enkratna priložnost v moji karieri, ko se moje ime omenja s takšnimi legendami, kot sta Gretzky in Lemieux. Zame je velika čast, da sem uprizoril tak večer, ko sem se za nameček uvrstil med legende, pa čeprav kaj takšnega verjetno ne bom več ponovil. Ko pogledaš, kako so igrali ti fantje, ti je jasno eno, da si prav nikoli niso postavljali nobenih omejitev. Nekaj podobnega sem si tudi sam nocoj zamislil, saj se nisem želel ustaviti in sem nadaljeval z igro. Uspevalo pa mi je tudi s pomočjo soigralcev, ki so me vedno našli in mi poslali plošček," je po tekmi dejal junak večera, ki je do tekme v Edmontonu v tej sezoni dosegel pet zadetkov in 17 podaj.

Absolutni rekord v ligi NHL drži Darryl Sittler, ki je 7. februarja 1976 na eni tekmi dosegel deset točk. Sittler je pri zmagi Toronta nad Bostonom z 11:4 dosegel šest golov in štiri podaje.

Detroit je v gosteh po kazenskih strelih premagal Vancouver s 4:3. Pesničan Jan Muršak za Rdeča krila ni igral. New Jersey Devils je doma ugnal Montreal Canadiens s 5:3, Boston Bruins je bil slabši od Carolina Hurricanes z 0:3, Philadelphia Flyers je bila boljša od Nashville Predators s 4:1, Tampa Bay Lightning pa je po podaljšku klonila proti Winnipeg Jets z 1:2. Colorado Avalanche je doma izgubil proti Minnesota Wild (0:1), San Jose Sharks pa je premagal Dallas Stars s 5:2.