Za domače, ki so se kljub težavam v napadu na prejšnjih tekmah na vrhu pacifiške skupine izenačili s San Josejem, so zadeli Willie Mitchell, Kyle Clifford, Jack Johnson in Trevor Lewis, za goste pa je bil uspešen Daniel Alfredsson. "Igrali bomo tekme, na katerih bomo dosegli veliko golov, bodo pa tudi tekme, na katerih bo obratno. Najpomembnejše je, da smo na zadnjih 15 tekmah konstantno zbirali točke. Čeprav nas čaka zdaj premor pred tekmo All-Star, upamo, da bomo zadržali to formo in se vrnili v podobnem slogu," je dejal eden junakov Los Angelesa, vratar Jonathan Quick, ki si je z dejstvom, da je najboljši v ligi po številu "shutoutov", pri vrhu pa je tudi v večini drugih statističnih rubrik, prislužil svoj prvi nastop na tekmi zvezd.

Detroit, za katerega Jan Muršak ni igral, je s 3:1 premagal St. Louis in tako dosegel še 17. zaporedno zmago na domačem ledu, kar je najdaljši niz v ligi v zadnjih 36 letih. S tem se je še utrdil kot najboljše moštvo lige, na 49 tekmah je zbral 67 točk.

Na drugih tekmah večera je Toronto s 3:0 ugnal New York Islanders, dva gola je prispeval Matthew Lombardi, Carolina je bila z 2:1 boljša od Winnipega, Nashville je tudi po zaslugi dveh zadetkov Mika Fisherja s 4:1 premagal Columbus, Edmonton pa po kazenskih strelih z 2:1 San Jose. Eden junakov srečanja je bil vratar Edmontona Devan Dubnyk, ki je obranil 44 strelov v rednem delu in podaljšku ter še tri kazenske strele. Odločilni zadetek za zmago Kanadčanov je zabil Taylor Hall.