Ljubljančani so bili nazadnje v Szekesfehervarju pred devetimi dnevi, ko so s prvo zmago v medsebojnih dvobojih naredili odlični korak k potrditvi uvrstitve v končnico. Madžari so se prvič, odkar sodelujejo v razširjenem avstrijskem prvenstvu, uvrstili v izločilne boje, v drugem delu tekmovanja pa sta imela današnja tekmeca kot peto- in šestouvrščeno moštvo rednega dela enako izhodišče brez bonus točk, ki so jih dobili Linz, Medveščak, Salzburg in Celovec.

Tokrat pa so proti Sapi zmaji doživeli četrti poraz v sezoni. Tekmo so slabo že začeli in že v 67. sekundi so domači izvedli hiter protinapad, ki ga je z golom končal Arpad Mihaly. Do četrte minute so domači še trikrat ušli za hrbet ljubljanski obrambi, a se izid ni spremenil. V četrti minuti je prvo priložnost za goste imel Domen Vedlin, toda vratar Adam Munro je strel ubranil. Nato so gostje le izenačili, pred golom je bil iznajdljiv Justin Taylor, toda veselje je bilo kratko, čez 70 sekund so spet zaspali v obrambi in Istvan Sofron je še drugič premagal Matijo Pintariča, ki je tokrat branil namesto Jeana Phillipa Lamoureuxa, ta je tokrat ostal v Ljubljani. V 19. minuti je po dolgi kombinaciji silovito sprožil Ladislav Sikorcin in plošček se je od vratnice odbil v mrežo.

V drugem delu je bilo veliko izključitev, že pred koncem sta morala v slačilnico Scott Hotham in Brock McBride. Madžari so imeli dve minuti na ledu dva igralca več, a so Ljubljančani zdržali. Pozneje so celo dosegli gol za priključek, uspešen je bil Žiga Pance.

Tekma je bila v zadnjem delu tako spet odprta, a igra z igralcem več ni bila na pravi ravni; gostje so imeli priložnost, da bi prišli do izenačenja, domači pa so v 48. minuti pokazali, kako se doseže gol z igralcem več. Izid 4:2 je bil tudi končni in je pomenil, da so Madžari dobili prvi točki v drugem delu, Olimpija pa bo svoji prvi lovila na novem težkem gostovanju v torek, ko se bo podala v Linz.