Bržkone je bil tokrat odločilen gol Patricka Kanea v 34. minuti, ki je po sedmih tekmah prekinil strelski post, obenem pa dosegel tretji gol za domače. Kane se je kot podajalec v statistiko vpisal tudi že pri prvem golu, ki ga je dosegel Jonathan Toews, Duncan Keith pa je tik pred koncem prve tretjine dosegel gol ob številčni premoči na ledu. Za Florido, ki je na gostovanju izgubila osmič zapored, je častni gol dosegel Jason Garrison.

"Res enkraten občutek. Če sem odkrit, sem že kar pozabil, kako se slavi ob golu. Res je bilo lepo, da sem spet zadel. Prej je bilo počasi že kar težko, ko ni naredilo 'klik' in plošček ni šel v mrežo," je bil po tekmi zadovoljen Kane.

Najbolj tesno je bilo v Pittsburghu, kjer je po izrednem preobratu domače navijače navdušil Rus Jevgenij Malkin. V dvoboju z Montrealom je bil Malkin edini med šestimi hokejisti, ki je pri končnem izvajanju kazenskih strelov ukanil nasprotnega vratarja. A še več. Pittsburgh je na domačem ledu lovil zaostanek 2:4. Najprej je v 44. minuti znižal Dustin Jeffrey, ta je dosegel dva gola in podajo, nato pa je Malkin le dve minuti in 43 sekund pred koncem poskrbel za izenačenje, podaljšek in kazenske strele, kjer je dokončno odločil dvoboj.

Odigrani sta bili še dve tekmi. Jussi Jokinen je zadel dvakrat ob zmagi Caroline nad Washingtonom, vodilno ekipo jugovzhodne skupine, s 3:0, Tampa Bay pa je bila na gostovanju s 3:1 boljša od Dallasa.

Moštvi slovenskih igralcev v ligi sta bili tokrat prosti. V soboto Anžeta Kopitarja v Los Angelesu čaka dvoboj s Coloradom, drugouvrščeno ekipo severozahodne skupine, Detroit, za katerega je v januarju dvakrat nastopil tudi Jan Muršak, pa bo doma igral s Columbusom, z 31 točkami iz 46 tekem trenutno najslabšo ekipo lige. Na daljavo bosta Chicago in Detroit bila tudi dvoboj za prvo mesto v konferenci in ligi, saj bo Chicago gostoval v Nashvillu.