Na ogrevanju pred včerajšnjo tekmo Edmontona in Columbusa je prišlo do poškodbe domačega igralca Taylorja Halla. Ta se je, kot številni njegovi soigralci, ogreval brez čelade, ko je nespretno stopil na plošček, zaradi česar mu je spodrsnilo. Nemočno je drsel proti ogradi, pri tem pa podrl in s seboj odnesel še soigralca Ladislava Smida. Oba sta končala v ogradi, kjer sta prekrižala pot Coreyju Potterju, ki ju je želel preskočiti, pri tem pa je z ostrim rezilom drsalke v zgornji del obraza zadel 20-letnega Halla.

“Ko sem pridrsal v kot, sta se kar naenkrat pred menoj na ledu znašla dva igralca. Želel sem se jima izmakniti, a mi ni uspelo. Še nikoli nisem videl takšne ureznine. Izgledala je precej globoka in dolga. Bilo je zelo neprijetno na pogled,“ je dogodek opisal Potter.

Halla so nemudoma odpeljali na šivanje, kjer je dobil kar 30 šivov, imel pa je veliko srečo, da ga Potter z drsalko ni zadel v oko, saj bi v takšnem primeru skoraj zagotovo ostal brez vida na tisto oko.

“Gre za bizarno nesrečo, ki nas je ponovno opozorila na to, da morajo hokejisti tudi med ogrevanjem na ledu nositi čelado. Govoril sem s Taylorjem, medtem ko so se z njim ukvarjali zdravniki. V svojem slogu mi je zatrdil, da je z njim vse v redu in da bo odigral tekmo. A se za takšno možnost seveda nismo odločili,“ je dejal glavni manager Edmontona Steve Tambellini.

Hall, ki je v nedeljo v podaljšku dosegel zmagoviti zadetek pproti kraljem Anžeta Kopitarja, je v letošnji sezoni na 36 tekmah zbral 31 točk. Kljub globoki ureznini na obrazu pa naj bi ponovno zaigral že jutri, ko bo Edmonton gostoval pri St. Louisu.