Pri Bostonu se je z dvema zadetkoma izkazal Patrice Bergeron, odločilni zadetek pri izvajanju kazenskih strelov pa je zabil David Krejči. "Že preden sem izvedel kazenski strel, sem natančno vedel, kako bom skušal premagati vratarja," je dejal Krejči, ki je zadrsal pred tekmečevega čuvaja mreže in mu plošček potisnil med nogama v mrežo.

Detroit, za katerega Jan Muršak tokrat ni igral, je gladko s 5:0 ugnal Buffalo in tako dosegel 15. zaporedno domačo zmago, h kateri so največji delež prispevali vratar Jimmy Howard s 27 obrambami, Pavel Dacjuk s tremi podajami in Todd Bertuzzi z golom in dvema podajama. "V lanski sezoni so nas domači navijači kar nekajkrat izžvižgali. Bilo nas je precej sram. Eden od ciljev za to sezono je tako bil tudi ta, da doma igramo bolje. Doslej nam gre kar v redu," je po tekmi dejal napadalec Detroita Drew Miller.

Na drugih tekmah večera so New York Islanders doma izgubili proti Nashvillu z 1:3, Phoenix je s 6:1 odpravil Colorado (Shane Doan in Boyd Gordon sta zabila po dvakrat), Winnipeg je v gosteh premagal Ottawo z 2:0, St. Louis pa je doma z 1:0 ugnal Dallas. "To, da smo zbrali že 60 točk, je dobro. Če nam uspe hitro doseči 70 točk, potem bomo že videli luč na koncu tunela. Zame so pomembne le točke," pravi trener Bluesa Ken Hitchcock.