Na drugih tekmah večera je Washington po zaslugi prvega "hat-tricka" v karieri Troya Brouwerja s 4:3 premagal Tampo Bay, Columbus je z enakim izidom odpravil Phoenix, Buffalo je s 3:2 odpravil Toronto, Anaheim pa je kar s 5:0 slavil v Edmontonu. Correy Perry in Teemu Selanne sta zadela po dvakrat, Ryan Getzlaf pa je zbral kar štiri podaje. Pittsburgh je končal niz šestih zaporednih porazov v dvoboju z vodilno ekipo jugovzhodne skupine, vendar ostal pri repu vzhodnega dela lige. Začetek srečanja je kazal, da bodo igralci Pittsburgha še sedmič zapored dosegli le en gol na tekmi, saj se je uvodna tretjina končala brez zadetkov.

Steve Sullivan in Jevgenij Malkin pa sta nato premagala vratarja tekmecev z dvema goloma po 35 sekundah drugega dela igre in zagotovila vodstvo pred zadnjo tretjino, v kateri sta bila uspešna še Tyler Kennedy in James Neal. Za goste je edini gol dosegel Michal Repik v sedmi minuti tretjega dela igre. V Buffalu je Jason Pominville v 36. minuti igre dosegel odločilni zadetek in postavil končni izid dvoboja, po katerem se je končal niz štirih zmag Toronta. Z golom in podajo sta dve točki dosegla Paul Gaustad za domače in Mihail Grabovski za goste.

Troy Brouwer je v ameriški prestolnici dosegel svoj prvi "hat-trick" v karieri, Aleks Ovečkin pa je dodal četrti gol za domače, ki so s šesto zaporedno zmago na svojem ledu ponovno na mestih, ki vodijo v končnico. Ekipa Tampa Bay ima sicer v Stevenu Stamkosu igralca, ki je dosegel največ golov v ligi v tej sezoni, z novim zadetkom v tem večeru je prišel do 30. gola, vendar v tem letu še ni okusila slasti zmage. V Columbusu so v ponedeljek odpustili trenerja Scotta Arniela v njegovi drugi sezoni, nasledil pa ga je Todd Richards, ki je na domačem debiju zmagal po zaslugi Dericka Brassarda, ki je dosegel gol in podajo, ter zadetkov Ricka Nasha, Tomaša Kubalika in Ryana Russella, slednja sta dosegla prva gola v NHL.