Kopitar je sicer proti vratom Colorada sprožil pet strelov, izvedel tudi kazenski strel, a bil tako kot njegova soigralca Jarret Stoll in Brown neuspešen. Tekmo je odločil Milan Hejduk, ki je zadel že v prvi seriji izvajanja kazenskih strelov.

Los Angeles Kings so sicer dolgo vodili, v drugi minuti druge tretjine je Brown poskrbel za vodstvo, potem ko se je plošček po Kopitarjevem strelu od vratarjeve palice odbil na njegovo. Slabih šest minut pred koncem rednega dela pa je izenačil Ryan O'Reilly.

"Vratarja sta res imela svoj večer. Sami smo izpeljali kar precej lepih napadov, imeli nekaj lepih priložnosti za zadetek, toda nismo jih znali izkoristiti. To nas je na koncu stalo zmage. Večkrat smo se znašli v napadu z dvema proti enemu, tudi sam sem imel v podaljšku priložnost in še zdaj ne vem, zakaj nisem streljal. Moral bi, potem bi se lahko kaj dobrega zgodilo za nas," je po tekmi povedal Kopitar.

Philadelphia Flyers in New York Rangers so "pod milim nebom" igrali tako imenovano zimsko klasiko, pred 46.967 gledalci pa so slavili Newyorčani s 3:2. Eden ključnih mož je bil vratar New Yorka Henrik Lundqvist, ki je obranil kazenski strel Dannyju Brieru 19,6 sekunde pred koncem tekme. "Skušal sem biti čim bolj potrpežljiv in opraviti svoje delo. Danny je zelo prefrigan hokejist, tako da sem bil pod kar velikim pritiskom," je dejal Lundqvist, ki je zbral 34 obramb. "Razmišljal sem, da lahko izsilim podaljšek. Na žalost pa je Henrik obranil moj poskus, čeprav sem ga skušal presenetiti s hitrim strelom. Henrik je res eden najboljših vratarjev za kazenske strele," pa je tekmečevega čuvaja mreže pohvalil Briere.

Na drugih tekmah je Ottawa po podaljšku s 3:2 premagala New Jersey, Vancouver je po kazenskih strelih z 2:3 izgubil proti San Joseju, Chicago pa je moral priznati premoč Edmontonu, ki je zmagal s 4:3.