S 35 točkami zdaj slovenski napadalec deli 20. mesto med najučinkovitejšimi igralci lige, Los Angeles pa je s 44 točkami zdaj sam na vrhu pacifiške skupine lige.

Za kralje se tekma v domači dvorani sicer ni začela najbolje. Dvojčka Daniel in Henrik Sedin sta že v četrti minuti pripravila gol Kevinu Bieksi, toda v deveti minuti je Brad Richardson poskrbel za izenačenje. Odločilna je bila druga tretjina, ko je najprej v polno zadel Matt Greene, nato so domači zdržali štiri minute z igralcem manj na ledu, le devet sekund potem, ko so bile številčne moči na ledu izenačene, pa je na 3:1 povišal slovenski as, ki je bil uspešen po protinapadu, po katerem je sam pridrsal pred vratarja Roberta Lounga (na posnetku pri 2:50).

"Druga tretjina je bila za nas odlična, pokazali smo, da imamo pravi karakter. Na tem moramo graditi za naprej. Definitivno smo zmožni velikih stvari, zmaga proti eni najboljših ekip v ligi to dokazuje. A take igre moramo ponavljati," je bil zadovoljen Kopitar. Gol po dolgem času mi veliko pomeni, zanj ni bilo ugodnejšega časa in kraja," je bil zadovoljen Kopitar, ki je dosegel svoj prvi gol po 22. novembru.

Njegova ekipa je pod vodstvom novega trenerja Darryla Sutterja zabeležila četrto zmago v šestih tekmah, Vancouvru pa je preprečila, da bi dosegel 11. zmago v mesecu, s čimer bi izenačil klubski rekord. Kralji so tako v zadnjem času premagali obe vodilni ekipi svoje konference, pred Vancouvrom je namreč padel tudi vodilni Chicago. "Zmaga domačih je zaslužena. Pustili smo jim preveč priložnosti, storili smo preveč prekrškov, tekmec pa je naše napake spretno izkoristil," je porazu priznal strelec edinega zadetka za Vancouver Bieksa.

Na preostalih silvestrskih tekmah se je strelsko najbolj izkazal Steven Stamkos, ki je bil s "hat-trickom" najzaslužnejši za zmago Tampe nad Carolino, s svojim 26. golom pa je še povečal prednost na vrhu lestvice najboljših strelcev. Pred Slovakom Marianom Gaborikom (New York Rangers) ima že štiri gole prednosti.

Washington je po dveh tretjinah proti Columbusu zaostajal z 0:2, nato pa so Aleks Ovečkin, Aleksander Semin in Dennis Wideman v slabih treh minutah poskrbeli za preobrat, gosti so na koncu zmagali s 4:2. Boston je imel priložnost, da pride na vrh vzhodne konference, toda ni je izkoristil, z 2:4 je izgubil v Dallasu. Svoj večer sta imela češka napadalca Milan Hejduk in Radim Vrbata. Prvi je bil z dvema goloma najzaslužnejši, da je Colorado s 4:2 ugnal Anaheim, drugi pa z zadetkoma preprečil, da bi Phoenix v Minnesoti zabeležil še peti zaporedni poraz (2:4).