Hokejisti iz vetrovnega mesta so dosegli 24. zmago v sezoni, njihova zadnja žrtev pa so bili bližnji tekmeci iz Detroita. Zmagoviti gol je v začetku zadnje tretjine z močnim strelom z modre črte dosegel Brent Seabrook, med strelce pa sta se vpisala še Marian Hossa in Jonathan Toews, ki je uspešno izvedel kazenski strel. Za gostujočo zasedbo sta pred 22.166 gledalcev v United Centru zadela Justin Abdelkader in Todd Bertuzzi.

Washington je na domačem igrišču ugnal Buffalo. Ruski zvezdnik Aleksander Ovečkin je za domačo zasedbo dosegel dva gola, tretjega je prispeval Šved Nicklas Backstrom, za goste pa je zadel Nemec Jochen Hecht.

Najbolj prepričljivo zmago so dosegli rangerji iz New Yorka, ki so v gosteh premagali Florido s 4:1. Za vodilno ekipo atlantske skupine so gole dosegli Carl Hagelin, Brad Richards, Michael Del Zotto in Brandon Dubinsky. Gostujoči švedski vratar Henrik Lundqvist je zbral 27 obramb, pri strelu Matta Bradleyja pa je bil nemočen.

Nashville je šele po izvajanju kazenskih strelov premagal St. Louis, odločilen gol pa je v peti seriji dosegel Martin Erat, medtem ko je Ottawa v podaljšku strla odpor Calgaryja. Zmagoviti gol je zabil 39-letni švedski veteran Daniel Alfredsson, ki je dosegel svoj jubilejni 400. gol na ledenih ploskvah NHL.