Junak dvoboja je bil vratar Los Angelesa Jonathan Quick, ki je ubranil vseh 38 strelov in petič v v sezoni, kar je največ med čuvaji mreže NHL, zapustil led nepremagan; v karieri mu je to uspelo devetnajstič. zadetka sta dosegla Trent Hunter in Jarret Stoll.

Chicago v svojem United Centru v decembru še ni izgubil tekme v rednem delu, kljub desetemu porazu v sezoni pa je ostal na prvem mestu NHL s 50 točkami. Kralji so ob enem porazu zmagali še tretjič pod taktirko novega trenerja Darryla Sutterja, ki je nove naloge prevzel prejšnji teden in je stari znanec v Chicagu. Kot igralec je osem let preživel v dresu ekipe Blackhawks, svojo trenersko pot pa je leta 1992 prav tako začel v Chicagu.

Igralci Nashville Predators so z 2:1 po kazenski strelih ugnali Minnesoto Wild, ki je klonila sedmič zapored. Colin Wilson je dosegel edini zadetek v kazenskih strelih in bil podajalec pri edinem zadetku svoje ekipe v rednem delu, ki ga je dosegel Jonathon Blum v sedmi minuti zadnje tretjine. Izenačil je Dany Heatley tri minute in 59 sekund pred koncem rednega dela.

Po podaljšku sta v gosteh zmagala Boston in Vancouver. V Phoenixu je za 2:1 za Boston v 58 sekundi dodatnega dela igre zadel obrambni igralec Dennis Seidenberg, v San Joseju pa je zmago s 3:2 ekipi Canucks zagotovil Andrew Ebbett, ki je v mrežo preusmeril strel Kevina Bieksa po treh minutah in 23 sekundah podaljška. Hokejisti New Jersey Devils so s 3:1 doma ugnali Buffalo Sabres, Washington Capitals pa s 4:1 New York Rangers in končali niz petih zaporednih zmag tekmecev.