V zapisu na uradni klubski spletni strani z naslovom Stališče UO HK Acroni Jesenice ob akciji navijačev je Kanalec sicer pohvalil pobudo navijačev, toda na koncu zapisal, da igralci ne morejo živeti od miloščine, ker je to poniževalno za poklicnega športnika. Navijačem je svetoval, naj hokejistom pomagajo tako, da prihajajo v Podmežaklo, kupijo vstopnice in navijajo. Dodal je še, da se uprava kluba in igralci zahvaljujejo za zbrani denar, a avtorje akcije naprošajo, da zbrana sredstva namenijo za kakšen drug hokejsko-humanitarni namen.

Kanalec pa je nato podrobno pojasnil, zakaj se je hokej na Jesenicah sploh znašel v takšnem položaju: začelo se je ob koncu sezone 2007/08, ko so za izplačilo zaostalih plač igralcem najeli 340.000 evrov kreditov, ki jih v klubu vračajo še zdaj. Kanalec dodaja, da upa, da bo nečednosti iz tistih časov razkrila tudi policijska preiskava. Opozarja še na odtekanje sponzorskih sredstev v Švico in delitev provizij sponzorskega denarja.

Kot navaja Kanalec, je velik udarec sledil v sezoni 2008/09; takrat so sestavljali ekipo za 1.283.426 evrov oziroma s povprečno plačo na igralca 37.748 evrov, pri čemer so imeli nekateri domači zvezdniki pogodbe v vrednosti med 80.000 in 90.000 evri. Od 34 pogodb jih je le osem podpisal takratni predsednik Dimitrij Piciga, vse ostale pa so podpisale nepooblaščene osebe, pravi Kanalec. Zaradi tega so v HK Acroni Jesenice vložili tožbo proti finančno-svetovalnemu podjetju, sodišče je razsodilo v prid kluba, toda do prisojenih 443.000 evrov klub ne more, ker je šlo podjetje v stečaj.

S tem denarjem bi po Kanalčevem mnenju lahko poplačali večino dolgov do igralcev iz sezone 2008/09; večina igralcev iz te sezone namreč klub toži za neizplačani del plač in praviloma sodbe dobivajo, z izvršbami pa blokirajo delovanje kluba. Kanalec pravi, da imajo do tega vso pravico, a se je vprašal o moralni spornosti, predvsem zaradi nenormalno visokih pogodb in tega, ker je polovica zneskov vendarle bila izplačana.

Med številkami pa je Kanalec poudaril še prispevek podjetja Acroni (3.119.200 evrov v desetih letih) ter nenavadno visok znesek za opremo iz sezone 2008/09 (220.000 evrov, v zadnjih sezonah je ta znesek za polovico nižji).