Odločilen zadetek za zmago morskih psov je prispeval v četrtem krogu kazenskih strelov Ryane Clowe. Vratar San Joseja Antti Niemi je nato zaustavil poskus Mika Richardsa.

San Jose, ki je na vrhu pacifiške skupine, je povedel v 28. minuti tekme. Za prvi zadetek je poskrbel Logan Coutur. Pred koncem druge tretjine, v 39. minuti, so kralji izenačili. Kopitar je podal, za izid 1:1 pa je zadel Mike Richards.

Kazenski streli so odločali tudi o zmagovalcu tekme v New Jerseyju, ko je ekipa Devils s 4:3 ugnala Washington Capitals.

Hokejisti Boston Bruins so s kar 8:0 premagali Florida Panthers. Junak tekme je bil Brad Marchand s prvim hat-trickom v ligi NHL in osvojenimi petimi točkami. Vodilno moštvo vzhodne konference je vpisalo že šesto zaporedno zmago.

Ekipa New York Islanders je doma s 3:5 klonila proti Toronto Maple Leafs, hokejisti New York Rangers pa so s 4:2 odpravili Philadelphia Flyers. Newyorčani so se z zmago zavihteli na vrh atlantske skupine. Moštvi se bosta naslednjič pomerili na zimski hokejski klasiki v Philadelphii.

Preostali izidi: Carolina Hurricanes - Ottawa Senators 2:1 (podaljšek), Winnipeg Jets - Pittsburgh Penguins 1:4, Dallas Stars - Nashville Predators 6:3, Colorado Avalanche - Tampa Bay Lightning 2:1 (podaljšek), Phoenix Coyotes - St. Louis Blues 2:3, Vancouver Canucks -Calgary Flames 1:3.