Ljubljančani so v prejšnjem krogu zmagali v Celovcu in tako prekinili tri sezone dolg niz neuspehov v tem mestu. Tokrat jih je čakal nov izziv, saj so tudi Zagrebčani doslej dobili vse medsebojne dvoboje v Tivoliju.

Začetek tekme je bil sicer po okusu domačih ljubiteljev hokeja. Vratarja gostov Roberta Kristana je s strelom od daleč presenetil Jamie Frasier. A veselje ni trajalo dolgo, saj je tudi domači vratar Jean Phillipe Lamoureux v nadaljevanju branil nezbrano in s slabim posredovanjem pripomogel k izenačenju v osmi minuti. Ljubljančani so nato imeli težave pri izvedbi igre 5-4, Zagrebčani pa ne. V 15. minuti so izkoristili svojo številčno prednost, gol je skorajda iz mrtvega kota iz bližine dosegel Vjačeslav Truhno. A še pred koncem tretjine so bili domači spet v igri, potem ko je po strelu Igorja Cvetka pred vrati ploščku spretno spremenil smer Matej Hočevar.

V nadaljevanju sta obe ekipi stopili na plin. Pri domačih so bili blizu zadetku Aleš Mušič, Petr Šachl in Hočevar, a plošček ni šel v mrežo. Po nekajminutnem pritisku Zagrebčanov pa je bilo podobno na drugi strani, ko se je s tremi obrambami izkazal Lamoureux. Vodilni gol so dosegli domači, potem ko se je plošček po strelu Frasierja odbil od ograde, Hughes pa je bil najbolj natančen in hiter pred golom. Vendar so gostje izenačili že po manj kot minuti, hiter prodor je uspešno končal Truhno. Zeleno-beli bi lahko dosegli še kakšen gol, toda Žiga Pance je, ko je bil sam pred golom, zgrešil, podobno nenatančen je bil Hočevar, Ken Ograjenšek pa pri sprejemu podaje prepozen za sekundo. Pri Zagrebčanih je nekdanji ljubljanski igralec Frank Banham pobegnil obrambi v 35. minuti, toda Lamoureux je bil na mestu.

A vse, kar so domači gradili dve tretjini, so podrli v 21 sekundah zadnje tretjine. Toliko je namreč preteklo med četrtim in petim zadetkom Zagrebčanov v 42. minuti, pri obeh pa spet ni bil najbolj razpoložen vratar Lamoureux, prav tako pa so bili zelo nezbrani domači branilci. Dveh golov zaostanka pa nato domačim ni več uspelo nadoknaditi, gostje so spretno branili prednost, Kristan je ubranil tri velike priložnosti domačim in Zagrebčani so iz Ljubljane spet odnesli obe točki.

V nedeljo se bodo v zadnji tekmi pred reprezentančnim premorom Ljubljančani doma pomerili z Dunajčani.

Black Wings Linz - Acroni Jesenice 6:2 (2:1, 2:0, 2:0)

Jeseničani so na pot k vodilnemu Linzu krenili še dodatno oslabljeni, saj so igrali brez poškodovanih Jake Ankersta, Anžeta Kuralta, Klemna Pretnarja in Andreja Židana. Čeprav položaj na lestvici ni dajal upanja Jeseničanom, pa so slovenski prvaki v tej sezoni že dvakrat dokazali, da se lahko kosajo tudi z močnim Linzem, saj so dvakrat izgubili šele po kazenskih strelih.

Domači so tekmo začeli odločno in vratar gostov Michal Fikrt je moral prvič po plošček v mrežo že v peti minuti, ko so imeli Jeseničani na ledu igralca manj. Sredi tekme je Phillip Lukas povišal na 2:0, toda železarji se še niso predali. V 14. minuti je Tomi Hafner po protinapadu poskrbel za znižanje, gol pa je dajal upanje tudi na dobro nadaljevanje.

V drugi tretjini je bila igra dolgo enakovredna. Domači so si sicer priigrali nekaj priložnosti, toda obramba Jeseničanov je zdržala vse nalete. Do 36. minute, ko je s strelom od daleč Danny Irmen tudi z nekaj sreče ugnal Fikrta. Domači so delo nato dokončali tik pred koncem tretjine in si pred nadaljevanjem zagotovili tri gole naskoka.

Jeseničani so se sicer še enkrat približali, potem ko je v 47. minuti Rob Hisey za Linz najprej zadel vratnico, v protinapadu pa je bil uspešen Jure Dolinšek. Vendar je nalet gostov nato ustavilo razbito pleksi steklo na ogradi, hokejisti so morali ob menjavi na prisilni 17-minutni počitek, po vrnitvi na led pa so spet zagospodarili hokejisti Linza. V končnici so v razmaku 43 sekund dosegli še dva gola in potrdili zmago.

V naslednjem krogu, zadnjem pred prekinitvijo zaradi reprezentančne akcije, bodo Jeseničani v nedeljo igrali v Salzburgu.