Obračun med Jeseničani in Celovčani je bil izjemno razburljiv in poln spektakularnih preobratov, odločitev o zmagovalcu pa je padla šele po kazenskih strelih. Strelec zmagovitega gola je bil Marjan Manfreda, ki je edini izkoristil kazenski strel, domači vratar Michal Fikrt pa je zaustavil vse tri poskuse tekmecev.

Živahen začetek tekme je postregel z nekaj razburljivimi situacijami na obeh straneh. Thomas Koch je iz ugodnega položaja zgrešil domača vrata, na drugi strani je Tomo Hafner s strelom iz roke preizkusil dnevno formo Reneja Swetteta. Gostje so zadeli z igralcem manj v šesti minuti, ko je bil po samostojnem prodoru uspešen Tyler Scofield. "Železarji" so izenačili še v isti minuti, svoj prvi gol v ligi Ebel zabil Urban Sodja.

Slovenski prvaki so imeli nato kar minuto in 50 sekund dva igralca več. Domači so obkolili vrata Swetteta, poskušali s streli od daleč, a bili pri tem premalo natančni. John Lammers je preusmeril plošček pred domačimi vrati, a Fikrt se ni zmedel. Čeh v jeseniških vratih je bil na mestu tudi po poskusih Stefana Geierja in Scofielda, zato pa je bil brez moči po strelu Josepha Tenuteja v 15. minuti. V zadnji minuti uvodne tretjine je Hafner v protinapadu z igralcem manj podal do Marjana Manfrede, ki ni uspel prelisičiti Swetteta. Fikrt je bil na mestu po strelu Christopfa Brandnerja.

Swette je s težavami ubranil strel Anttija Puse na začetku druge tretjine, zato pa je Jan Berčič v 26. minuti končno zadel za zasluženo izenačenje. Pritisk "železarjev" se je nadaljeval, a priložnosti so ostale neizkoriščene. V zadnji tretjini so gostitelji ostali brez Anžeta Kuralta, ki je prejel udarec v glavo. Fikrt je s fenomenalno obrambo leže preprečil vodstvo gostov po strelu Dieterja Kalta.

Češki vratar je bil junak uvodnih minut tretje tretjine, saj je ubranil še mnogo nevarnih poskusov gostov iz vseh položajev. Pritisk gostov se je umiril po izključitvi Manuela Geierja. Sodja je imel priložnost za svoj drugi gol na tekmi, vodstvo železarjev pa je preprečil Swette. Slovenski Korošec v vratih KAC ni dovolil zadetka tudi po strelu Jureta Dolinška. Visok ritem igre je vidno utrudil železarje, ki so se neustrašno borili naprej.

V 58. minuti so gostje prišli do srečnega zadetka, ko je v vratarjevem prostoru ploščico v mrežo potisnil Gregor Hager. Jeseniški trener Heikki Malkia je vzel pol minute odmora, Fikrt je prepustil mesto šestemu igralcu, srčnost mladih Jeseničanov pa je bila poplačana z izenačujočim zadetkom Jureta Dolinška v 60. minuti.

V petminutnem podaljšku ni bilo golov in tudi ne izrazitih priložnosti, v kazenskih strelih pa je edini gol dosegel Manfreda.

Acroni Jesenice se bodo v torek na domačem ledu pomerili z Grazem.