Olimpija je doživela še četrti zaporedni poraz. V Beljaku so bili domači hokejisti premočni in praktično že v prvi tretjini odločili zmagovalca. O razmerju moči govori že podatek o strelih na gol, gostitelji so jih imeli skoraj trikrat toliko kot gosti.

Ljubljančani so bili v prvi tretjini podrejen tekmec Beljačanom, trikrat pa se je plošček tudi znašel v ljubljanski mreži. Že v tretji minuti se je med strelce vpisal Shayne Toporowski. Toda zadetek bi morali sodniki razveljaviti, saj je eden izmed igralcev domače ekipe šel čez prostor ljubljanskega vratarja Jeana Philippa Lamoureuxa, ga podrl in ko je ta še ležal, so Avstrijci povedli. Odločitev je zelo razburila Lamoureuxa, ki si je zaradi protestov tudi prislužil desetminutno kazen. Le štiri minute po prvem golu sta nekdanja igralca zmajev Greg Kužnik in Kevin Mitchell ob igralcu več na ledu poskrbela za zadetek Markusa Peintnerja. Povsem ponesrečeno tretjino je zmajem ob začetku 18. minute poslabšal Derek Damon, ki je praktično odločil tekmo.

Po boljši prvi polovici druge tretjine, v kateri pa si zmaji vseeno niso priigrali resnejše priložnosti, so Avstrijci v 31. minuti unovčili izključitev Erica Panceta in prek Gerharda Unterluggauerja še povišali prednost. Kmalu po zadetku so resno zapretili tudi Ljubljančani, Mateju Hočevarju je veselje preprečila vrtnica. Toda niti to ni prebudilo gostov, še več, rešetanje njihove mreže se je nadaljevalo ob koncu tretjine, ko sta Michael Craig in Mitchell prednost Beljaka povišala že na 6:0.

V zadnji tretjini, ki je bila zgolj formalnost, je v ljubljanska vrata stopil Matija Pintarič, njegovi soigralci pa so v 47. minuti poskrbeli za znižanje zaostanka, ko je iz bližine Bernharda Starkbauma ob igralcu več premagal Aleš Mušič. Tudi v nadaljevanju so zmaji skušali popraviti vtis, pritisnili proti domačim vratom, vendar jim novega zadetka ni več uspelo doseči.

Olimpija bo naslednjo tekmo igrala v torek v Celovcu.