Vodilna ekipa lige Pittsburgh Penguins je odpor gostiteljev iz Montreala strla šele po podaljšku, potem ko je v dodatnem delu zadel Kris Letang. Slednji je sicer med tekmo moral z ledu, saj je zaradi krvavitve potreboval zdravniško pomoč. Priključek pingvinov je slabih pet minut pred koncem rednega dela zagotovil Jordan Staal, ki je izenačil na 3:3, za Pittsburgh pa sta v rednem delu zadela še Jevgenij Malkin in Pascal Dupuis. Za Montreal so se med strelce vpisali Max Pacioretty, Erik Cole in Travis Moen.

Peto zaporedno zmago so vknjižili pri ekipi Detroit Red Wings, kjer Slovenec Jan Muršak še vedno ne igra. Zelo uspešen je bil Valtteri Filppula, ki je ob dveh golih dosegel tudi podajo. Detroit je Nashville odpravil s 4:1, preostala zadetka za domače pa sta prispevala Henrik Zetterberg in Dan Cleary. Edini gol za predatorje, ki so klonili četrtič zapored, pa je prispeval Jack Hillen.

V ostalih tekmah so New Jersey Devils z 2:3 klonili proti New York Islanders, New York Rangers so z 2:0 premagali Philadelphia Flyers, Colorado Avalanche so s 5:2 ugnali Edmonton Oilers, Boston Bruins pa so bili s 4:2 boljši od Winnipeg Jets. Visoko zmago so zabeležili pri Buffalo Sabres, ki so bili s 5:1 boljši od Washington Capitals, z enakim izidom so hokejisti Tampa Bay Lightning doma ugnali Florida Panthers. Phoenix Coyotes so Dallas Stars odpravili s 3:0, San Jose Sharks pa so doma klonili z 2:3 proti Vancouver Canucks.