Los Angeles, ki se je prebil na čelo pacifiške skupine in deli tretje mesto na zahodnem delu, je dan pred tem doma po kazenskih strelih Anaheim premagal z 2:1. Kopitar na tej tekmi ni dosegel točke, skupaj pa je v sezoni nanizal devet golov in 14 podaj. Najboljši slovenski hokejist je na lestvici strelcev lige sedaj v krogu štirih igralcev med drugim in petim mestom s po 23 točkami. Toliko točk so dosegli še Claude Giroux (Philadelphia), Thomas Vanek (Buffalo) in Daniel Sedin (Vancouver). Vodi Phil Kessel iz Toronta (25 točk, 13 golov, 12 podaj).

Kessel se tokrat na gostovanju pri Nashvillu ni vpisal v statistiko, kar je najbrž tudi razlog, da je njegovo moštvo v derbiju vzhodne konference izgubilo z 1:4. Za domače je Čeh Martin Erat dosegel dva gole, Ryan Suter gol in podajo, Belorus Sergej Kosticin pa je prispeval tri podaje. Tampa je z istim izidom doma premagala Pittsburgh, na tej tekmi je bil najvidnejši posameznik domači napadalec Vincent Lecavalier, ki je dvakrat zatresel mrežo. Tretjo tekmo, ki se je končala s 4:1 v korist domačih, so odigrali v St. Louisu, kjer so morali orožje položiti igralci Floride; dva gola je dosegel David Backes. S 4:1 je doma zmagal tudi Winnipeg, dva gola pa je prispeval Evander Kane.

Spodrsljaj Pittsburgha je izkoristila Philadelphia in se z novima točkama prebila na čelu vzhoda. Z 2:1 je bila boljša od Phoenixa, čeprav je moral zaradi poškodbe že v prvi tretjini z ledu njen češki zvezdnik Jaromir Jagr. Gola za domače sta dosegla Matt Read in James van Riemsdyk, od kojotov pa je njihovega nekdanjega vratarja Iljo Brizgalova ugnal le Danec Mikkel Boedker. Zelo dobro v letošnji sezoni igra tudi Minnesota, svojo tretjo zaporedno zmago je zabeležila v dvoboju s Coloradom. Boljša je bila z nogometnim izidom 1:0, edini gol je dve minuti pred koncem tekme dosegel Devin Setoguchi.

Aktualni prvaki, igralci Bostona, so po slabšem začetku našli ritem. Zmaga po kazenskih strelih proti Columbusu je bila že njihova sedma zaporedna, odločilni kazenski strel je zadel Čeh David Krejči. Tesno zmago so zabeležili še otočani iz New Yorka, ki so s 4:3 ugnali Montreal.