Na tekmi v St. Luisu je spodrsnilo najtrofejnejšemu moštvu v ligi NHL, ki je del t.i. ustanovne skupine hokejske lige šestih originalnih ekip. St. Louis je prednjačil tudi po strelskem izkupičku, s številom 37:22 sproženih strelov proti golu so igralci krepko prekosili favorizirane tekmece iz Detroita.

Odločilni gol je zabil Alex Steen v drugi tretjini, pred tem je Matt D'Agostini proti koncu prve tretjine izkoristil power-play in zadel za izenačenje 1:1. Detroit je tako v St. Louisu prekinil niz štirih zmag. Hokejisti Blues pa so se na lestvici centralne skupine zahodne konference z eno odigrano tekmo več po točkah izenačili z Detroitom.

V New Yorku so ljubitelji hokeja lahko uživali v mestnem obračunu. Derbi je dobila ekipa Rangers, ki je s 4:2 odpravila moštvo Islanders za sedmo zaporedno zmago. Hokejisti Bostona so doma, za šesto zaporedno zmago, ugnali New Jersey Devils. Odločilni zadetek za zmago 4:3 je dosegel Benoit Pouliot.

Najvišjo zmago je dosegla Florida, ki je na gostovanju v Dallasu slavila s 6:0. Scott Clemmensen je zaustavil 25 strelov za sedmi "shutout" v karieri. Toronto Maple Leafs je moral šele po kazenskih strelih priznati premoč Phoenix Coyotes (2:3). Columbus Blue Jackets je klonil proti Minnesota Wild z 2:4. Pittsburgh Penguins, ki je na vrhu lige po točkah izenačen s Chicago Blackhawks, je ugnal Colorado Avalanche (6:3), Nashville Predators pa je premagal Washington Capitals s 3:1. Kanadski derbi je pripadel Ottawi Senators, ki je s 3:1 v gosteh premagal Calgary.

Anže Kopitar in Los Angeles Kings niso igrali. V noči na četrtek bodo doma v dvorani Staples center gostili kalifornijske tekmece Anaheim Ducks.