Za zadnjo tekmo na turnirju Polesie Cup v Gomelu je selektor Slovenije Matjaž Kopitar nekoliko premešal napadalne peterke. V prvem napadu so bili še vedno Tomaž Razingar, Rok Tičar, Edo Terglav, Aleš Kranjc in Sabahudin Kovačevič, v drugem Eric Pance, Matej Hočevar, Žiga Pance, Damjan Dervarič in Igor Cvetek, tretji napad so sestavljali Andrej Židan, Jaka Ankerst, Marjan Manfreda, Andrej Tavželj in Maks Selan, v četrtem pa so tokrat zaigrali Anže Ropret, Anže Kuralt, Ken Ograjenšek, Žiga Grahut ter Luka Tošič. V vratih je proti ekipi Rusija 2 začel Andrej Hočevar.

Slovenija je tekmo začela z izključitvijo, a je bil ob strelu Viktorja Tihonova Hočevar na mestu. Takoj po vrnitvi Manfrede na led je na klop za kaznovane moral še Razingar, tudi tokrat pa slovenska obramba ni klonila. Tretjo priložnost z igralcem več je Rusija dobila v deveti minuti, nevaren strel Denisa Abdulina pa je bil za las nenatančen. Prvi poskus risov je prišel šele po vseh teh ruskih pritiskih, Žiga Pance pa je prvi preizkusil Ivana Kasutina. Rusija je imela v prvi tretjini še en "power play", a ga tudi ni izkoristila, zato pa je gol padel tik pred sireno, ko je Hočevarja po lepi podaji Andreja Popova pred gol ukanil Varnakov.

V drugi tretjini so Rusi spet pritisnili, po prekršku Luke Tošiča je imela Slovenija spet igralca manj, Rusija si je pripravila zrelo priložnost, vendar je Anton Glinkin zgrešil prazna vrata. Podobno je bilo na polovici tekme, ko je bil na klopi za kaznovane Kuralt. Povišanja vodstva ni bilo, na drugi strani pa tudi ne izenačenja, ko so Slovenci v 34. minuti prvič na tekmi sami imeli prednost 5-4. Rusi bi lahko zadeli ob koncu drugega dela, toda Mihail Varnakov je najprej izgubil dvoboj s Hočevarjem iz oči v oči, nekaj sekund pozneje pa zadel še vratnico.

Slovenija je imela v zadnji tretjini lepo priložnost za gol, ko sta skoraj hkrati na klop za kaznovane sedla dva ruska igralca. Najbližje zadetku so bili Kranjc, Kovačevič, Tičar, Razingar in Eric Pance, a spremembe izida ni bilo. Rusi so nato v 47. minuti prišli do vodstva z 2:0, potem ko je napako pred vrati Hočevarja naredil Dervarič, izkoristil pa jo je Glinkin. Igro 5-3 so dobili tudi Rusi, potem ko sta se usedla najprej Kovačevič in nato še Tičar, prednost na ledu pa so Rusi izkoristili za končnih 3:0 v 55. minuti.

Rusi so tako s tretjo zmago na tretji tekmi osvojili prvo mesto na turnirju Polesie Cup, Slovenci pa po zmagi s 6:0 proti Belorusiji in porazoma z 0:3 tako proti Danski kot Rusiji II Belorusijo zapuščajo s tremi točkami in razliko v zadetkih 6:6.

* Selektor Matjaž Kopitar: "Danes smo igrali proti nasprotniku, ki je hitrejši, močnejši, predvsem pa sprejema pametnejše odločitve. To je posledica tekmovanja, v katerem sodeluje. To je bil predvsem test za naše mlajše fante, že sam nastop proti Rusiji je bil zanje velik dogodek. V prvi tretjini je bil promet zelo enosmeren, v drugi smo začeli bolje igrati v srednji tretjini, zadovoljen pa sem tudi z dvema tretjinama zadnjega dela. Malo sem bil jezen zaradi neumnih prekrškov ob koncu, ki so pokvarili vtis. A vse to je bila dobra izkušnja za fante. Na ta turnir nismo prišli igrat na rezultat, ampak z mlajšimi, da dobijo bogato izkušnjo. V prvi tekmi se je vse 'poklopilo', v drugih dveh pa nismo zadeli, kar me seveda ne veseli."