Dodajmo, da se v zakulisju na veliko govori o lobiranju, vendar se razen v Kranju nihče ni javno izpostavil.

Acroni Jesenice (2 glasova): Državni prvaki obžalujejo nastali položaj v slovenskem hokeju, ki po mnenju predsednika Slavka Kanalca ni potreben, saj je dovolj pomembnejših stvari, o katerih bi se morali pogovarjati na hokejski zvezi. Jeseničani bodo na skupščini tako kot pred dobrima dvema mesecema po vsej verjetnosti podprli zdajšnjega predsednika Matjaža Rakovca.

Tilia Olimpija (2 glasova): V ljubljanskem klubu niso povsem prepričani, ali bodo tako kot Jeseničani namenili polno podporo Matjažu Rakovcu. Direktor Matjaž Sekelj si želi, da bi se problem med Rakovcem in Aljančičem rešil na drugačen način, torej da ne bi ob tem trpel hokej. Predsednik kluba Mitja Mejač zavrača govorice, da se je že opredelil in obljubil podporo Aljančiču. Na skupščini se bo odločil na podlagi utemeljenih dejstev, ki »bodo vredni razmisleka«. Pri Tilii Olimpiji še dodajajo, da ne bi imeli nič proti javnemu glasovanju.

Maribor (3 glasovi): V štajerski metropoli pravijo, da bodo do skupščine izoblikovali jasno stališče in poudarjajo, da bodo glasovali za interese slovenskega hokeja. Na vprašanje, ali so se v klubu pojavili lobisti z ene ali druge strani, je član upravnega odbora Andrej Verlič odgovoril: »Mi smo dovolj močni, zato ne rabimo nobenih pritiskov, ki jih ni bilo. V tej zgodbi pa niti ne gre za problem lobiranja, ampak za to, da konkretno ocenimo, v kakšnem stanju sta trenutno slovenski hokej in HZS.« V Mariboru se zavzemajo za tajno glasovanje o zaupnici predsedniku, saj menijo, da gre za demokratičen način, obenem pa upajo, da bo postopek izpeljan v skladu s pravili.

Triglav Kranj (3 glasovi): »Stališče našega kluba je povsem na strani Rakovca, ker je v slabem letu dni, odkar je predsednik, več kot dokazal, da je v ospredju hokej, ne pa kakšne druge stvari. V Kranju stojimo za svojimi odločitvami in bomo zahtevali javno glasovanje. Tisti, ki bodo predlagali nasprotno, imajo drugotne namene,« je povedal Gorazd Drinovec. V Triglavu so tudi namignili, da je opozicija pritiskala na klub, a v Kranju niso podlegli skušnjavi pri lobiranju.

Slavija (2 glasova): Na obrobju Ljubljane poudarjajo, da so nevtralen klub, ki se odloča na podlagi argumentov in stoji za svojimi odločitvami. »Že na junijski skupščini je bil izid glasovanja veljaven in legalen. Že takrat smo zavrnili poročilo nadzornega odbora, zdaj pa ta organ ni ponudil nobenega novega argumenta, na podlagi katerega bi lahko spremenil našo odločitev,« pravijo v Slaviji, ki bodo podprli Rakovca, nimajo pa nobenih zadržkov, da bi 7. septembra to povedali na javnem glasovanju.

MK Bled (2 glasova): Mlajši klub z Bleda je bil v svoji izjavi za naš časopis jasen: »Rakovec bo dobil podporo MK Bleda. Z našim klubom se ni nihče pogajal za kakršno koli podporo na skupščini, strinjamo pa se z javnim glasovanjem.«

HK Olimpija (3 glasovi): Predsednik kluba Janez Sodržnik bo na skupščini glasoval proti Matjažu Rakovcu. Kot je razložil, se je v tem tednu dokopal do »grozljivega dejstva, da je prišlo do ponarejanja statuta, kar kaže na odraz arogance in nespoštovanja temeljnih načel demokracije«, je bil oster Sodržnik in dodal, da ne prenese laži. »Kar se dogaja, ne pelje v dobro hokeja. Katarina Kresal je odstopila z mesta ministrice le zaradi suma, tu pa se je zgodilo evidentno kršenje pravil. Na skupščini bom povedal vse, kar mi leži na duši, in se zavzel za javno glasovanje. Rad bi videl tistega, ki bo po vsem tem glasoval za Rakovca,« je sklenil Sodržnik.

Jesenice mladi (3 glasovi): Mlajši klub z Jesenic se bo do vprašanja o zaupnici opredelil na torkovi seji izvršnega odbora. »Na Jesenicah zavzemamo stališče, naj zmaga moč argumentov. Podprli bomo javno glasovanje,« je dejal predsednik kluba Branko Noč.
Slavija Junior (2 glasova): »V hokeju ne gre za veter, ki piha z leve ali desne, ampak vedno govorijo dejstva in argumenti. Na osnovi tega se je treba odločiti pri pomembnejših zadevah. V Slaviji Junior se bomo v skladu z zdravim razumom opredelili na podlagi argumentov,« je na vprašanje, koga bodo podprli na skupščini, povedal predsednik kluba Branko Matjašec. V nadaljevanju je dejal, da na Slavijo Junior nihče ne pritiska, osebno pa mu je vseeno, ali bo glasovanje o zaupnici potekalo javno ali tajno.

Celje (2 glasova): Iz Celja nismo uspeli pridobiti uradnega govorca, ki bi lahko odgovarjal na naša vprašanja.

HDD Bled (2 glasova): Predsednik Bleda Rudi Hiti je poudaril, da želi pred glasovanjem slišati vse argumente, sicer pa še ne ve, ali se bo sploh udeležil skupščine, saj ima »polno glavo vsega«. »Na hokej se v tej zgodbi misli bolj malo. Aljančič in Rakovec bi morala razčistiti med seboj. Na junijski skupščini me ni bilo, ker sem bil na dopustu, potem pa sem bral čudne članke. Veste, jaz nisem nikogaršnja oproda in naj me ne mešajo zraven,« se je razburil Hiti.

Celeia Celje (2 glasova): V knežjem mestu se še niso odločili, za koga bodo glasovali, saj čakajo na nekatere dokumente, ki bi lahko prevesili tehtnico na eno ali drugo stran. Sekretar kluba Berno Nedog pravi, da nima nobenih zadržkov do javnega glasovanja o zaupnici, saj svojega mnenja nikoli ne skriva.

Sodniška organizacija (1 glas): Rečeno je, da sodniki ne bodo glasovali za nikogar.

Inline zveza (1 glas): »Niti pod zdajšnjo niti pod prejšnjo garnituro odnos do slovenskega inline hokeja kljub uspehom ni bil rožnat,« je dejal predsednik zveze Bernard Urbanija in razložil, da se za zdaj še niso opredelili, za koga bodo glasovali na skupščini. »V celotni zadevi gre v našem hokeju bolj za stvari, ki se nas na žalost niti ne dotikajo, saj smo bili prisiljeni v samostojno delo,« je še pristavil Urbanija.

Nočna hokejska liga (1 glas): V Trim hokej klubu, ki predstavlja tekmovanje v nočni hokejski ligi, menijo, da je prejšnja garnitura HZS vodila zelo po svoje, nimajo pa občutka, da se Rakovec s čimerkoli okorišča. O tem, komu bodo dali glas, se bodo odločili po posvetu znotraj društva, ki ima dvanajst sekcij. mag