Kot smo poročali že včeraj, bi morala Tilia Olimpija na račun Slohokeja izstaviti nekaj tisoč evrov, kolikor znaša njen dolg do omenjene družbe, a tega ni storila, zato je v (ne)pričakovanem suspenzu. Kot beli dan je jasno, da ji že pošteno teče voda v grlo, saj bo morala v najkrajšem možnem času svoje denarne obveznosti naložiti na račun organizatorja državnega prvenstva. Slednje se bo s polfinalnima tekmama nadaljevalo jutri in če Ljubljančani ne bodo pokazali novcev, bo Tivoli v petek zvečer sameval, Medveščak pa bo v zmagah povedel z 1:0.

Včeraj popoldne smo za pojasnila vnovič želeli povprašati direktorja državnih podprvakov Matjaža Seklja, a ga nismo uspeli priklicati. Prav tako mu nismo mogli pustiti sporočila, saj je njegov telefonski odzivnik poln, zato smo se obrnili na predsednika nadzornega sveta Slohokeja Janeza Sodržnika. "Suspenz velja, Olimpija nam je ponudila bančno garancijo, a smo jo zavrnili. Prevladalo je stališče, ki je bilo logično. Bili smo celo leto dosledni do vseh klubov, pomagali smo jim, kolikor se je dalo, a na koncu je pač treba plačati svoj del. Dandanes imajo vsi težave z denarjem, zato morajo biti merila za vse enaka," je povedal Janez Sodržnik in dodal, da bo suspenz prenehal veljati takrat, ko bodo Zmaji plačali dobrih 13.000 evrov.

Na Gorenjskem bodo Jeseničani in Mariborčani jutri zagotovo pridrsali na led, a Železarji ne bodo igrali v postavi, kot so si želeli. Pred več kot mesecem dni so namreč na seznam za dvojno licenco pozabili vpisati hokejiste, ki so v letošnji sezoni več ali manj tvorili četrti napad v razširjenem avstrijskem prvenstvu. Tako so s tekmovanjem že zaključili Miha Brus, Žiga Jeglič, Maks Selan, Rok Jakopič, Gašper Sušanj ter Sašo Rajsar.

Naj še dodamo, da v prihodnji sezoni gledalci v ligi EBEL na delu ne bodo videli Innsbrucka, ki se je zaradi finančnih težav (svoj proračun bodo Morski psi v naslednjem letu zmanjšati za tretjino - letošnji je bil visok 2,5 milijona evrov) odločil, da se za nekaj časa umakne iz prvenstva. Prihodnjo jesen bodo Tirolci z domačimi hokejisti začeli tekmovati v drugi avstrijski ligi.