Ljubljanski hokejisti so v zadnjem tednu na treh tekmah osvojili pet točk, med drugim so v gosteh premagali Medveščak in doma iztržili točko proti prvakom iz Linza. Z današnjimi tekmeci, pri katerih je vrsta starih ljubljanskih znancev iz prejšnje sezone, na čelu s trenerjem Hannujem Järvenpääjem in lanskima nosilcema igre v zelenem dresu, Johnom Hughesom in vratarjem Jeanom Philippom Lamoureuxom, so se pomerili že v petek v Tivoliju in takrat zmagali s 3:2. Na revanši na Koroškem pa so bili Ljubljančani znova boljši in še enkrat, z identičnim izidom, premagali moštvo iz Beljaka, predvsem po odlični igri v drugem delu tekme, in dosegli sedmo letošnjo zmago v gosteh.

V Beljaku so zeleno-beli zaigrali brez Scotta Freemana (na 20 tekmah je zbral 13 točk), s katerim so se dan pred tekmo v ljubljanskem klubu sporazumno razšli. Domači so sicer začeli izjemno napadalno. Vratar gostov Jerry Kuhn je imel nenehno veliko prometa pred svojim golom, vendar se je izkazal z odlično predstavo. Beljak je kar trikrat zadel okvir vrat, dvakrat so domači zahtevali ogled posnetka, a je vsakič ostalo pri tem, da plošček ni prešel golove črte. V osmi minuti so domači imeli dva igralca več, a so zmaji tudi ta nalet zaustavili. Ko se je prva tretjina po 20 obrambah Kuhna končala z 0:0, so gostje verjeli, da lahko to pomeni temelj za uspeh.

Nadaljevanje je potekalo po tem receptu. V 34. minuti je z igralcem več z natančnim strelom na daljšo vratnico Lamoureuxa premagal Jan Muršak. Vratar Beljaka je bil ob tem strelu brez moči, vendar so se domači v zadnjem delu v 44. minuti preko Michaela Grabnerja vrnili v igro. Navijači v Mestni dvorani so pričakovali popoln preobrat, toda to je bil račun brez krčmarja oziroma brez Kuhna. Ta je še naprej spravljal v obup domače napadalce, neustavljiv pa je bil na drugi strani Muršak. V 49. minuti je še drugič zatresel mrežo za novo vodstvo gostov. Ko so Ljubljančani v 51. minuti po hitrem protinapadu dosegli še tretji gol, uspešen je bil Kevin de Vergilio, so domači pristaši utihnili. Ob igralcu več je VSV še nekajkrat zapretil, v 57. pa tudi zadel. Gol za 2:3 jim je vlil upanje, Ljubljančani pa so zdržali, čeprav so Beljačani v zadnji minuti igrali brez vratarja.

Olimpija se je na lestvici zdaj prebila na deveto mesto pred Salzburžane, ki so doma s 4:5 klonili proti Sapi Fehervar.

V naslednjem krogu zmaje čaka novo gostovanje, v petek se bodo odpravili k češkim orlom v Znojmo.