Švicarski novinec v dresu Detroita Brunner, ki je igral svojo prvo tekmo v ligi NHL, je bil tokrat v dvorani Nationwide pred 19.206 gledalci mož odločitve, ko je v četrtem krogu kazenskih strelov ukanil vratarja Sergeja Bobrovskija. "Občutek je odličen. S kazenskimi streli imam veliko izkušenj, zlasti v švicarski ligi in državni reprezentanci. Tako sem le ohranil mirno kri. K sreči je plošček našel pot do gola," je po tekmi dejal Švicar.

"Današnja tekma je bila za nas zelo pomembna, saj smo na uvodu v sezono doživeli boleč poraz. Zaostanek z 0:2 pa bi bil ob že tako skrajšani sezoni prevelik in slab za našo samozavest. Dve točki sta pomembni in zdaj lahko uživamo na potovanju domov," je po tekmi dejal vratar rdečih kril Jimmy Howard, ki je zbral 30 obramb.

Muršaka najverjetneje čaka dva do trije tedni počitka

Muršak pa je skrajšano sezono NHL začel nesrečno, saj se je na sobotni tekmi poškodoval že ob svoji prvi izmeni na ledu, ko je po naletu tekmeca Davida Backesa z ramo nerodno priletel v zaščitno ogrado. Napadalec rdečih kril je sicer še skušal nadaljevati, a je že prvi pregled na prizorišču pokazal, da gre za resnejšo poškodbo, zato ga pri Detroitu niso več spustili na igrišče.

Kot so sporočili v njegovi ekipi Detroit Red Wings, slovenskega hokejista čakajo podrobnejši pregledi danes, ko se bo moštvo vrnilo z uvodnih gostovanj v NHL. Direktor ekipe Ken Holland pa meni, da Muršaka čakata dva do trije tedni počitka, če bodo pregledi potrdili, da gre za poškodbo sternoklavikularnega sklepa, ki povezuje ključnico in prsnico. Slovenskega hokejista, ki je le dan po nesrečnem dogodku praznoval 25. rojstni dan, bodo po Hollandovih navedbah najverjetneje uvrstili na seznam poškodovanih.

Pri Anaheimu znova zablestel Winnik

Še dve tekmi so sinoči odločili kazenski streli; Boston Bruins so v domači dvorani slavili zmago z 2:1 proti Winnipeg Jets, po izvajanju kazenskih strelov pa so do zmage v gosteh v Tennesseeju prišli hokejisti St. Louis Blues, ki so po zadetkih T.J.-ja Oshieja in Alexandra Steena s 4:3 slavili pri Nashville Predators. "Ti dve točki nam pomenita ogromno. V skrajšani sezoni vsaka zmaga šteje dvojno," je po tekmi dejal trener St. Louisa, Ken Hitchcock.

New York Islanders so s 4:3 premagali ekipo Tampa Bay Lightning, Toronto Maple Leafs pa so pred domačimi navijači z 1:2 izgubili proti Buffalo Sabres. Do najvišje zmage večera so prišli hokejisti Ottawa Senators, ki so s 4:0 premagali Florido Panthers, vratar Ottawe Craig Anderson pa je z 31 obrambami ohranil svojo mrežo nedotaknjeno. Calgary Flames so doma klonili (4:5) proti Anaheim Ducks, pri katerih se je, tako kot že na uvodni tekmi sezone, izkazal zlasti Daniel Winnik.