Večina obiskovalcev je slabo videla na led, poleg tega so izpostavljali tudi slabo stanje sedežev na tribuni, kakor gnečo pred vhodom. Na razplet prvega dogodka IceFesta so se z izjavo na spletni strani odzvali tudi organizatorji. »Težko rečemo, da smo zadovoljni,« so zapisali že kar na začetku. Po njihovem mnenju se je dogodek sprevrgel v boj z naravo in zakoni fizike. So pa izpostavili, da gre v takih primerih bolj kot za hokejsko tekmo za spektakel in druženje.

Foto in video: Zmaga brez nogometne sprave

Organizatorji so obljubili, da bodo v prihodnje vsem obiskovalcem omogočili nemoten ogled tekme, kakor tudi zabavo in novo izkušnjo. »V zadnjih dneh smo preizkusili vsa možna sredstva proti rošenju, pa tudi številna orodja za čiščenje ledu, a smo bili v boju z naravo le delno uspešni,« so potožili.

Obiskovalcem, ki s petkovim spektaklom na Plečnikovem stadionu niso bili zadovoljni, se bodo organizatorji za nevšečnosti odkupili tako, da si bodo lahko z vstopnico za tekmo brezplačno ogledali naslednjo tekmo lige EBEL v Hali Tivoli, kjer pa, so se pošalili, z rošenjem šip ni večjih težav.

»Danes je nov dan. In jutri nova tekma. Upamo in verjamemo, da boste (spet) z nami. Ugriznili v nov bonbon v bonbonieri življenja …,« so optimistično zaključili zapis.

Oglejte si še posnetek s petkovega spektakla.