Po prejšnjem krogu, ko so po bledi predstavi visoko izgubili s Salzburgom, so se ljubljanski hokejisti zadnjič v prvem delu predstavili domačim navijačem. Tokrat so bili močnejši za Kevina de Vergilia in Mika Ratchuka, ki sta manjkala na prejšnji tekmi, še vedno pa je bil v vratih namesto kaznovanega Jerryja Kuhna Matic Boh. Ljubljančani so tokrat kljub spodbudnejšemu začetku na koncu doživeli enako usodo in drugi zaporedni visok poraz.

Začetek proti Linzu je bil sicer precej obetavnejši kot proti Salzburgu. Domači so bili še vedno preveč neučinkoviti z igralcem več, v prvi tretjini so imeli dve takšni prednosti, vseeno pa so si priigrali nekaj priložnosti pred Lorenzom Hirnom. Najlepšo Brock McBride, po njegovem strelu v sedmi minuti so šli sodniki pogledat videoposnetek, a gola niso priznali. Blizu pa sta bila še Mike Ratchuk in Chris d'Alvise. Na drugi strani pa so gostje v 12. minuti kaznovali zmedeno ljubljansko obrambo in po strelu Bretta Engelhardta je plošček končal za Bohovim hrbtom, tudi tokrat pa so sodniki za dokončno odločitev potrebovali ogled posnetka.

Začetek drugega dela je bil še enakovreden, za zmaje sta imela priložnosti za izenačenje Igor Cvetek in Miha Verlič. Toda počasi so hokejisti Linza prevzemali pobudo, najprej po novi napaki domače obrambe vodstvo povišali na 2:0, sredi tekme pa je bilo že 3:0. Boh je imel vse več dela, napadi pred vrati Hirna pa so bili vse redkejši, poskusi domačih pa nenevarni. Še najlepšo priložnost so imeli ob številčni prednosti tekmecev, nato pa so, ob izenačenih močeh, na hitro prejeli še četrti gol in ljubljanska barka se je v bitki s prvaki dokončno potopila.

Zadnji del je bil za goste le formalnost, ko so vzdrževali visoko vodstvo, zeleno-belim pa je uspelo doseči vsaj častni zadetek, ko je v 49. minuti ob četrtem "power-playu" odbiti plošček Patrick Coulombe zbezal čez golovo črto. Vseeno pa so imeli zadnjo besedo gostje in v 56. minuti zadeli za 5:1, dve minuti pozneje pa za končnih 6:1.

V nedeljo se bodo zeleno-beli podali na gostovanje v Gradec, s katerim bodo končali 44 krogov rednega dela, že v torek pa se bo nato začel drugi del tekmovanja, v katerem čaka zmaje težak boj za zgolj dve mesti, ki še vodita v končnico.