* Dvorana Gerland, gledalcev 3500, sodniki: Bliek, Haushard (glavna), Loos, Margry (vsi Francija).

* Strelci: 1:0 Guttig (Treille, Gaborit, 7.), 1:1 Pavlin (A. Kopitar, Goličič, 9.), 2:1 Fleury (Desrosiers, Mounier, 30.), 3:1 Meunier (Desrosiers, 36.), 4:1 Henderson (DaCosta, 36.), 5:1 Fleury (Treille, 47.), 6:1 Treille (Fleury, Guttig, 59.).

* Kazenske minute: Francija 10, Slovenija 8.

Slovenska ekipa na drugem reprezentančnem turnirju v mesecu dni nastopa v precej spremenjeni in pomlajeni postavi. Zato poraz proti domačinom, ki so imeli na voljo podobno močno zasedbo kot novembra v Ljubljani (takrat je Slovenija zmagala s 3:1), ni bil presenetljiv.

Slovenija se je v prvem delu uvodne tekme z domačini dostojno upirala. V vratih je začel Gašper Krošelj, po priložnosti Gašperja Kopitarja na slovenski strani pa je Francija povedla, zadel je Anthony Guttig. Toda Slovenci so se hitro vrnili, v ospredju je bil prvi zvezdnik turnirja Anže Kopitar, ki si je priboril plošček v nevtralni tretjini, ga izmenjal z Boštjanom Goličičem, nato pa videl prostega branilca Žigo Pavlina, ki je bil uspešen za 1:1.

Začetek druge tretjine je obetal izenačeno nadaljevanje. Ob igralcu več takoj na začetku je slovenska vrsta celo prevzela pobudo, Jan Berčič in Anže Kuralt pa svojih priložnosti nista izkoristila. Vratarja Floriana Hardyja sta preizkusila še Andrej Tavželj in Žiga Jeglič. Francozi so nato začeli zadevati, najprej je bil uspešen Damien Fleury. Ob številčni prednosti so nato galski petelini zadeli še enkrat, le pol minute pozneje pa je bilo ob izenačenih močeh na ledu že 4:1.

V zadnjem delu so sicer Slovenci imeli nekaj priložnosti, a ne Pavlin ne Rok Leber ne Jakob Milovanovič niso premagali Hardyja, uspešen pa ni bil niti Anže Kopitar. Francija je v zadnjem delu dosegla še dva gola in se tako izdano oddolžila za novembrski poraz.

V petek bo Slovenija v drugem krogu ob 15. uri igrala z Dansko.