Risom je Fortuna tudi tokrat obrnila hrbet, po tretjem porazu pa jim sedaj resno grozi izpad v divizijo I, saj bodo na preostalih štirih tekmah z močnimi zasedbami Švice, Češke, Švedske in Kanade morali osvojiti vsaj dve točki, ob tem pa upati, da Danci ne osvojijo nobene točke več.

Varovanci Matjaža Kopitarja so bili sicer tudi danes blizu zmage, saj so po dveh golih Roka Tičarja vodili po prvi in drugi tretjini, na koncu pa v podaljšku morali priznati premoč nasprotniku, ki je skozi celotno srečanje vendarle pokazal nekoliko več in bil tudi nevarnejši (25:17 v strelih).

Slovenija – Danska 2:3 (1:0, 1:1, 0:1, 0:1)


Strelci: Tičar 7., 35.; Staal 24., Madsen 46., Green 62.


Prva tretjina:


V prvih minutah so bili več pri ploščku Slovenci, ki so prek Gregorca kmalu tudi ogrozili danski gol, ob koncu pete minute pa so prvič nevarno pred Kristana prodrli tudi Danci, toda oba vratarja se na uvodu nista pustila premagati. Pogumna igra pa se je risom obrestovala v 7. minuti, ko je Gregorc ustrelil z modre črte, pred golom pa je Tičar uspel ploščku spremeniti smer in končal je v golu.


Po slovenskem golu so oživeli tudi Danci, ki so nanizali nekaj obetavnih akcij, a Kristana niso uspeli resneje ogroziti. Ob enakovredni igri se izid v prvih 20 minutah ni več spremenil in ostalo je pri golu Tičarja, razmerje v strelih v prvi tretjini je bilo 8:7 v prid Dancev. Nekaj sekund pred koncem je za prvo izključitev na tekmi poskrbel Pance, tako da bodo Danci drugi del igre začeli z igralcem več.


Druga tretjina:


Danci so silovito pritisnili na uvodu druge tretjine, kar se jim je v 24. minuti obrestovalo, ko so izenačili. Staal je z desne strani prodrl v slovensko obrambno tretjino, iz težkega položaja pa je s strelom po tleh uspel plošček pognati Kristanu med nogama v gol.


Na sredini tekme se je slovenski selektor Matjaž Kopitar odločil, da bo v tertjem napadu svojega sina Gašperja zamenjal z Bašičem, kar bi se skoraj takoj izkazalo za pravo potezo, saj je mladi napadalec že ob prvem prihodu na led na prvenstvu prišel do lepe priložnosti, a mu je strel z desne strani ubranil Nielsen.


V 32. minuti je imela prvič na tekmi igralca več Slovenija, a bi ob tem skorajda prejela gol, ko je sam pred Kristana pridrsal NHL-ovec Bödker, na srečo pa je plošček za nekaj centimetrov zdrsel mimo vratnice slovenskih vrat. Še pred iztekom kazni je bil nato pri Danski izključen še Madsen in Slovenija je imela 11 sekund dva igralca več, a je po izgubljenem sodniškem metu ta priložnost splavala po vodi. Je pa zato minuto kasneje ob igri 5 proti 4 znova udaril prvi slovenski napad, ko je po podaji Robarja pred vrata drugič na tekmi zadel Tičar in poskrbel za novo slovensko vodstvo.


V trdem in izenačenem srečanju do konca druge tretjine na obeh straneh ni bilo več večjih priložnosti, drugi del igre pa se je tako končal z enim golom na vsaki strani in razmerju v strelih 6:6.


Tretja tretjina:


Tudi v zadnjem delu igre sta bili moštvi zelo izenačeni, prva priložnost pa se je ponudila Dancem, ko je bil v 45. minuti izključen M. Rodman. Tik pred iztekom njegove kazni so danski hokejisti uspeli izpeljati dober napad, ko so raztegnili slovensko obrambo in Kristana spravili iz idealnega položaja, tako da ga je potem s strelom po odbitem ploščku ugnal Madsen in poskrbel za še bolj napet zaključek tekme.


V nadaljevanju tretje tretjine so imeli več od igre Danci, Kopitarjevi varovanci pa do zadnjih minut sploh niso sprožili strela na gol. V končnici tekme so nato nekaj več pokazali tudi risi, a zadetkov več ni bilo in tekmeca sta si razdelila točki, za dodatno pa sta se pomerila v podaljšku. V tretji tretjini so Danci sprožili 9 strelov, risi le 4.



Podaljšek:


Risi so dobro začeli dodatnih pet minut in bili na uvodu podaljška nevarnejši, toda po napaki v obrambi, ko so za svojimi vrati Dancem podarili plošček, je Kristana iz neposredne bližine premagal Nielsen in prinesel zmago Danski.