Pittsburgh je danes ponoči v svoje vrste pripeljal Jeroma Iginlo, 35-letnega veterana, ki je vseh dosedanjih 15 sezon v najmočnejši hokejski ligi igral za Calgary, kjer je bil zadnja leta tudi kapetan. Hokejistu, ki je za kanadsko reprezentanco zaigral na treh olimpijskih igrah, se je pogodba s Calgaryjem iztekala, po sezoni pa bi postal prost igralec. Kanadsko moštvo ga je zato poslalo v Pittsburgh, v zameno pa dobilo dva nadebudna hokejista Kennetha Agostina in Bena Hanowskega ter pravico do izbora v prvem krogu letošnjega nabora.

Iginla je v dresu Calgaryja v 15 sezonah in dobri polovici letošnje nastopil na 1219 tekmah rednega dela, na katerih je dosegel zavidljivih 525 golov in 570 podaj. V končnici je zbral 54 nastopov, na njih pa zbral 28 golov in 21 podaj.

Pingvini so s pridobitvijo Calgaryjevega kapetana nadaljevali pred dnevi začeto delo, saj jih je v nedeljo okrepil že donedavni kapetan Dallasa Brenden Morrow, že tako močna zasedba iz železarskega mesta pa je na stavnicah sedaj postala še večji favorit za osvojitev Stanleyjevega pokala v letošnji sezoni.