Ljubljanski hokejisti so nadaljevanje drugega dela sezone po reprezentančnem premoru in izjemno uspešnem nastopu slovenske ekipe na Danskem začeli z istim tekmecem, kot so ga imeli pred 14 dnevi. Takrat se zgodba za zmaje ni najbolje končala, saj so zapravili vodstvo po dveh tretjinah in izgubili dragoceni točki v boju za končnico. Tokrat je bilo na domačem ledu vendarle drugače, saj so prednost iz prvega dela tekme znali obdržati do konca in si zagotovili nov par točk.

Če bi Ljubljančani izkoristili vse priložnosti v prvi tretjini, bi lahko že po tem delu vodili s petimi ali šestimi goli naskoka in bi bilo nadaljevanje zgolj formalnost. Toda predvsem Brock McBride danes ni bil najbolj razpoložen, dvakrat je bil osamljen pred golom, pa ni znal preusmeriti ploščka v mrežo, tudi ploščki Erica Panceta so leteli mimo vrat Patricka Machreicha. Na srečo domačih so imeli v ekipi tudi bolj razpoložene igralce, tako je Andrej Hebar tik po koncu prve kazni za Innsbruck zadel za 1:0, le dobro minuto pozneje pa je Chris d'Alvise z močnim strelom še enkrat matiral vratarja Innsbrucka. A nato je sledil niz zamujenih priložnosti, eno od svojih pa so, tudi po zaslugi nezbrane obrambe zeleno-belih, izkoristili gostje. Vseeno pa je tik pred koncem tretjine Žiga Pance s prodorom in natančnim strelom ob vratnici le poskrbel, da je bilo vodstvo spet nekoliko trdnejše.

Podobno je bilo v drugem delu. Domači so si tudi v drugi tretjini pripravili precej več priložnosti kot tekmeci. Sušo pri zadetkih je nato atraktivno prekinil d'Alvise na polovici tekme, potem ko je po silovitem strelu Damjana Dervariča pobral plošček za golom, obdrsal vrata in ga poslal v mrežo. Po prejetem zadetku pa so oživeli tudi gostje in kmalu spet premagali Kuhna. Olimpija je v zadnjem delu tretjine spet imela več zrelih priložnosti, a sta predvsem tisti ob strelih Kevina de Vergilia, ki je bil povsem sam pred golom, ter Hebarja ostali neizkoriščeni.

Raven igre je v zadnjem delu precej padla, gostje so začutili priložnost in pritisnili proti vratom Kuhna. Ta ni klonil, nekajkrat je reševal mrežo tudi po napakah svojih soigralcev. Domači so nato zaman napadali še ob polminutni prednosti dveh igralcev, a je v 52. minuti d'Alvise le zadel, ko je bil na kazenski klopi še en hokejist Innsbrucka, ter s svojim tretjim zadetkom na tekmi odločil zmagovalca.

Počitka za hokejiste v drugem delu lige Ebel po reprezentančnem premoru ne bo, že v petek je na sporedu nov krog, zmaji pa se bodo odpravili na gostovanje k Dornbirnu.