Ljubljanski hokejisti so po nekaj uspešnih tekmah nazadnje doživeli poraz na Češkem. Tokratna domača tekma je bila nekaj posebnega zaradi dobrodelne note, saj so prvič v Sloveniji izvedli noč plišastih igrač - za gledalce s plišastimi medvedki je bil vstop v dvorano prost, vse zbrane igrače pa so v klubu namenili ljubljanskemu Kliničnemu centru, na led pa naj bi jih zmetali ob prvem golu domačih. Nazadnje so po dolgem čakanju gledalci ob koncu tekme le lahko vrgli igrače na led, Olimpija pa je dvoboj tesno izgubila.

Morda je bil kriv tudi pritisk zaradi te posebne note - nenazadnje se je na ta račun v dvorani zbralo precej več navijačev kot na zadnjih tekmah - ali pa se je Innsbruck, sicer zadnja ekipa lige, začel prebujati. Moštvo s Tirolskega je to nakazalo že v prejšnjem krogu, ko je premagalo Sapo, tokrat pa so si na njih zobe polomili tudi zmaji.

V uvodni tretjini so sicer imeli premoč, vendar ne tudi pravega zaključnega strela, s katerim bi jo kronali. Dvakrat so imeli na ledu igralca več, vendar brez prave nevarne akcije. A tudi Innsbruck je bil večkrat nevaren pred vrati domačih, tako da se je moral vratar Jerry Kuhn nekajkrat izkazati. Za zeleno-bele sta imela v prvi tretjini najlepši priložnosti Kevin de Vergilio in Žiga Pance, za Innsbruck pa Bryan Mcgregor in Francis Lemieux.

Nadaljevanje je bilo podobno; Ljubljančani so napadali, gostje so več časa presedeli na kazenski klopi, kar pa za zmaje ni bila kakšna posebna prednost, saj je bil izkoristek "power-playa" slab. Za nameček je Anže Ropret v 23. minuti zgrešil praktično prazen gol, streli Patricka Coulomba, Jana Muršaka, Matevža Ermana in še nekaterih pa so postali plen vratarja Patricka Machreicha. Sledil je hladen tuš za navijače in domače; gostje so najprej v 33. minuti zadeli vratnico, v nadaljevanju akcije pa je plošček končal za hrbtom Kuhna.

In tudi zadnji del ni spremenil poteka tekme. Domači so se trudili, a učinka ni bilo, Innsbruck pa se je dobro branil. Jaka Ankerst je podobno kot Ropret v 44. minuti zgrešil nemogoče, gostje so imeli nato dvakrat igralca več in Olimpiji je počasi začelo zmanjkovati časa za medvedke in preobrat. A v 52. minuti je vsem odleglo: ob novi številčni prednosti je vendarle zadel Brock McBride, trenutek za tem pa so na led začele deževati plišaste igrače in organizatorji so porabili kar deset minut, preden so ob pomoči hokejistov obeh ekip počistili ledeno ploskev. Tekmovalno pa se nato ni dobro razpletlo za domače. Innsbruck je namreč tri minute pred koncem dosege drugi gol, zaostanka pa domači niso več znali izničiti, kljub igri brez vratarja v zadnji minuti.

V naslednjem krogu se bodo Ljubljančani v petek podali na Dunaj.