Medveščak je na peti četrtfinalni tekmi včeraj na začetku 55. minute še vodil s 4:2 in vse je kazalo, da bodo Zagrebčani v seriji povedli s 3:2, a sledil je preobrat rdečih bikov iz Salzburga. Z goloma Trattniga in Regierja so izsili podaljšek, nato pa v 73. minuti z novim golom avstrijskega reprezentanta Trattniga prišli tudi do pomembne zmage.

Boleč poraz je očitno slabo prenesel Robert Kristan, ki na tekmi sicer ni branil, saj se je po tekmi odločil za nočni pohod po zagrebških lokalih, dopoldan pa je na trening, ki sicer ni bil obvezen, prišel v vinjenem stanju. S tem je grobo kršil klubski pravilnik, zato so vodilni možje in trener Medveščaka skupaj sklenili, da Slovenca finančno kaznujejo, poleg tega pa ga tudi suspendirajo za eno tekmo.

»Čeprav je bil Robert Kristan včeraj obveščen o tem, da bo v petek stal v golu Medveščaka, ni upošteval klubskega pravilnika in je noč preživel zunaj, zjutraj pa je na neobvezni trening prišel vinjen. V teh izjemno pomembnih trenutkih v končnici je takšno obnašanje zelo neodgovorno, zato je Kristan suspendiran za naslednjo tekmo, hkrati pa je tudi finančno kaznovan. Na to odločitev generalnega menedžerja, ki sta jo podprla tudi predsednik kluba in trener, igralec nima možnosti pritožbe,« je sporočil Medveščakov predstavnik za stike z javnostjo Ranko Vučinić.

Kristan tako v petek ne bo odpotoval v Salzburg, kjer bi se sezona v ligi Ebel za njegov klub utegnila tudi klavrno končati. Neprimerno obnašanje slovenskega vratarja je obsodil tudi kapetan kluba Alan Letang, omeniti pa velja še, da je bil Kristan v Zagrebu pred tem enkrat že kaznovan zaradi enakega prekrška.