Chicago je v uvodu sezone izredno učinkovit. Potem ko so v uvodni tekmi s 5:2 ugnali prvake iz Los Angelesa, je tokrat dosegel še gol več. Spet je blestel Marian Hossa, ki je dosegel dva gola, Slovak je eden tistih igralcev, ki mu je zamuda v ligi prišla prav, saj je oktobra ob predviden začetku še zdravil poškodbo.

Kar je Chicagu pomenil Hossa, je v New Yorku Pittsburghu James Neal. Tudi on je dosegel dva gola, v veliko pomoč pa mu je bil s tremi asistencami ruski zvezdnik Jevgenij Malkin. Strelec edinega zadetka v Minnesoti je bil Zach Parise.

Igralec nedeljskih tekem pa je bil prav gotovo avstrijski napadalec Thomas Vanek, ki je bil daleč najzaslužnejši, da je njegov Buffalo doma s 5:2 ugnal Philadelphio. Dosegel je kar pet točk, dvema goloma je dodal tri podaje. Buffalo je sicer vprašanje zmagovalca rešil šele v zadnjih petih minutah, do takrat je bil namreč izid neodločen. Seznam igralcev, ki so v nedeljo dosegli dva gola zaključuje Patrick Marleau, izdatno je pomagal San Joseju, da je v gosteh s 4:1 ugnal Calgary.

Edina tekma s podaljški oziroma kazenskimi streli je bila v Vancouvru, kjer so se veselili igralci Edmontona, ki so se vrnili po zaostanku 0:2. Junak je bil Čeh Aleš Hemsky, ki je svoji ekipi zagotovil podaljšek, saj je dobrih pet minut pred koncem rednega dela zadel za 2:2, nato pa je bil poleg Sama Gagnerja še uspešen izvajalec kazenskega strela.