Chicago se je v zmagah izenačil z Los Angelesom, moštvi pa sta v zmagah poravnani na 3:3.

Los Angeles je zapravil še drugo priložnost za napredovanje v veliki finale, usoda kraljev pa bo v tokratni končnici tako kot v prejšnjih dveh krogih znana šele na odločilni sedmi tekmi. Za uvrstitev v veliki finale lige NHL proti New York Rangersom se bodo v United Centru pomerili v noči na ponedeljek, po slovenskem času ob 2. uri.

Slovenski hokejski zvezdnik Kopitar tokrat ni vpisal točke, v 19. minutah na ledeni ploskvi je dvakrat sprožil v okvir nasprotnih vrat.

Za prvega zvezdnika tekme je bil zasluženo izbran junak Chicaga Patrick Kane, ki je svojemu moštvu Blackhawks pomagal z dvema zadetkoma in podajo: "Zadnji dve tekmi sta bili precej divji. Seveda, da smo veseli, ker smo vpisali tako pomembno zmago in se rešili pred izpadom, vendar pa serija še ni odločena, odločala bo sedma tekma."

Kapetan Los Angelesa Dustin Brown je bil pričakovano nezadovoljen: "Prejeli smo veliko preveč zadetkov, kar je posledica naših napak v obrambi. Morali bomo biti še bolj trdni, če bomo želeli zmagati." Obupan je bil tudi Drew Doughty: "Na srečo me je razočaranje hitro minilo. vem, da imamo še eno priložnost, prepričan sem, da tretjega zaključnega ploščka ne bomo zapravili."

Prvi zadeli domači

Domači so prvi zadeli, potem ko je Dwight King v 18. minuti za 1:0 ukanil vratarja gostov Coreyja Crawforda. Vendar pa so kralji na tekmi preobratov že kmalu zapravili vodstvo. Kane je po izključitvi Kopitarja že v drugi minuti druge tretjine izigral domačo obrambo ter matiral Jonathana Quicka za 1:1. Le 90 sekund kasneje pa so gostje prišli do preobrata, ko je za 2:1 zadel Ben Smith.

Zadnja tretjina se je začela po taktih kraljev, za izenačenje na 2:2 je v 46. minuti poskrbel Drew Doughty, nato pa je gostujočega vratarja matiral še domači branilec Alec Martinez, ki je ob številčni premoči na ledu poskrbel za novo vodstvo domačih s 3:2. Branilci naslova pa se niso predali ter so še bolj pritisnili na obrambo kraljev. Za tretje izenačenje na tekmi je po podaji Kana poskrbel Duncan Keith. Le dobre tri minute pred koncem pa je Kane ukanil domačo obrambo in s strelom iz zapestja od daleč zadel za 4:3. Po drugem zaporednem porazu Kralje zdaj čaka še tretja sedma tekma v letošnji končnici.

Vratar Chicaga Crawford je ubranil 26 strelov Los Angelesa, vratar kraljev Quick pa 21 strelov Chicaga.