Kralji so v razprodani dvorani Bell v Quebecu povsem zasenčili domačo ekipo, tretjo najboljšo na vzhodu, vratar kraljev Jones pa piše zgodovino. Triindvajsetletnik je namreč prvi vratar Los Angelesa, ki mu je uspelo doseči shutout proti Montrealu, in to na svoji komaj tretji tekmi v ligi NHL v karieri, ko je še drugič ubranil vse strele tekmecev. Tokrat je zbral 31 obramb.

"Morda takšnega sanjskega začetka res nisem pričakoval, a to še ne pomeni, da sem zdaj zadovoljen. Ne želim se zaustaviti tu, zato bom še naprej trdo delal. Pred nami je še veliko dela, saj nas čakajo tekme proti res odličnim moštvom," je bil po novem uspešnem večeru skromen Jones, ki je dobil priložnost na tekmi proti Montrealu namesto Bena Scrivensa, ki ima v ligi vodilni odstotek v obrambah. In Scrivens je običajno rezervni vratar za Jonathana Quicka, ki je zaradi poškodbe dimeljske mišice na prisilnem počitku. "Kadar koli me bodo potrebovali, bom dal vse od sebe," je še dejal Jones.

"Če Jones ne bi tako dobro branil, bil je res izjemen, bi se tekma lahko povsem drugače razpletla že od samega začetka. Res se je izkazal," je po tekmi novinca v vrstah kraljev pohvalil Kopitar, ki je v uvodni tretjini dosegel svoj deveti zadetek v sezoni.

Kralji so z zmago proti Montrealu, komaj drugo v zadnjih 11 medsebojnih obračunih, zmagoviti niz podaljšali na štiri tekme.

Buffalo Sabres so v domači dvorani z 2:1 po kazenskih strelih premagali Ottawa Senators, vodilna ekipa vzhodne konference Boston Bruins pa je v gosteh pri Calgary Flames slavila zmago z 2:1.

Kazenski streli so odločili tudi tekmo med Washington Capitals in Tampa Bay Lightning; s 6:5 so se veselili gostitelji, Columbus Blue Jackets pa so s 5:4 ugnali New Jersey Devils. Tudi hokejisti Florida Panthers so po kazenskih streli ugnali Detroit Red Wings s 3:2, odločilni zadetek je v domači dvorani v Sunrisu dosegel Brad Boyes. New York Rangers so v Madison Square Gardnu z 1:4 klonili proti Nashville Predators.

Poraz pred domačimi navijači so vpisali tudi Winnipeg Jets, ki so z 1:2 izgubili proti St.Louis Blues, Dallas Stars pa s kar z 2:6 klonili proti Chicago Blackhawks. Tudi hokejisti Colorado Avalanche sinoči niso razveselili svojih navijačev, saj so z 1:3 klonili proti Phoenix Coyotes.

Edmonton Oilers so po podaljšku premagali Carolina Hurricanes s 5:4, San Jose Sharks pa so po kazenskih strelih izgubili proti New York Islanders z 2:3. Kyle Okposo je 1:37 minute pred koncem rednega dela za letalce dosegel gol za izenačenje, nato pa je bil v četrtem krogu kazenskih strelov še uspešen za zmago gostov. V rednem delu je za letalce zadel še Thomas Vanek, vratar Kevin Poulin pa je zbral kar 46 obramb. Za San Jose, ki je izgubil še četrto tekmo zapored, sta zadela Patrick Marleau in Joe Pavelski.