Detroit Red Wings so v gosteh prepričljivo premagali St. Louis Blues s 5:1, Jan Muršak pa ni igral za zmagovito moštvo. Za Detroit so zadeli Daniel Cleary, Jakub Kindl, Cory Emmerton, Damien Brunner in Valtteri Filppula, za St. Louis pa Alex Pietrangelo.

Nashville nadaljuje z nabiranjem velikega števila točk, čeprav igralci te ekipe na vrata tekmecev ne sprožajo veliko strelov. Pred tekmo s kralji so igralci moštva Predators sprožili povprečno 21,8 strela na tekmo, proti Los Angelesu pa so jih le 14, kar pa je bilo dovolj za prepričljivo zmago. Njihov Pekka Rinne je namreč ubranil vseh 32 poskusov gostov in je prvič v sezoni ohranil mrežo nedotaknjeno, Nashville pa je prišel četrto zmago zapored in v tem nizu dobil le tri gole.

Jonathan Quick, čuvaj mreže branilcev naslova, je imel le 11 obramb, kralji pa so izgubili drugo od treh zadnjih tekem v gosteh. »Tokratni gostitelji so zelo delavna ekipa, na igrišču so pravi borci. V prvi tretjini nam ni uspelo, da bi se približali njihovemu ritmu igre in to je prevesilo tehtnico na njihovo stran,« je dejal kapetan gostov Dustin Brown.

Iz Bostona, Bruins tokrat niso igrali, pa je prišla novica o prodaji vratarja Tima Thomasa, ki je vodil ekipo do Stanleyjevega pokala leta 2011. Vodstvo Bostona je člana srebrne ameriške olimpijske reprezentance 2010 prodalo New York Islanders za drugi izbor na naboru novincev lige leta 2014 in 2015. Osemintridesetletni vratar je vseh 378 tekem v NHl odigral v Bostonu in je prejel povprečno 2,48 gola na srečanje. Thomas je osvojil pokal Conn Smythe za najboljšega igralca končnice leta 2011 in postal najstarejši igralec, ki mu je to uspelo, in je tretji v ZDA rojeni hokejist po Brian Leetchu in pred Jonathanom Quickom (2012), ki mu je to uspelo.

Na sporedu je bilo še deset tekem, na njih pa so bili doseženi naslednji izidi: Philadelphia Flyers - Florida Panthers 2:3 (kazenski streli), Pittsburgh Penguins - Washington Capitals 5:2, Buffalo Sabres - Montreal Canadiens 5:4 (kazenski streli), Columbus Blue Jackets - Calgary Flames 4:3 (podaljšek), New Jersey Devils - Tampa Bay Lightning 4:2, New York Rangers - New York Islanders 4:1, Ottawa Senators - Carolina Hurricanes 2:3 (podaljšek), Minnesota Wild - Vancouver Canucks 1:4, Winnipeg Jets - Toronto Maple Leafs 2:3 in Phoenix Coyotes - Chicago Blackhawks 2:6.