Po treh zaporednih porazih so hokejisti Los Angelesa v Staples Centru prišli do pomembne zmage proti Washingtonu. Prvi gol na tekmi, kjer je njihov trener Darryl Sutter vpisal 500. zmago v Ligi NHL, Jonathan Quick pa izenačitev rekorda zmag med vratarji, je dosegel Kopitar, ki je bil izbran tudi za najboljšega igralca tekme.

Prvo izmed dveh letošnjih obračunov proti Washingtonu Aleksandra Ovečkina se je začela zelo disciplinirano, obe ekipi pa sta prihajali do malo priložnosti za strel. Že v tretji minuti sta si v lase skočila Kyle Clifford in mladi Tom Wilson, prvo priložnost ob igralcu več pa so dobili gostje ob izključitvi Jeffa Carterja v sedmi minuti tekme. Domači so v vodstvo prišli po uigrani akciji prvega napada. Justin Williams je plošček poslal za gol, Marian Gaborik je preprečil prepovedan dolgi strel in podal pred vrata, kjer je vdrsal Kopitar in gostujočega vratarja ugnal med nogama na bližnjo vratnico za 1:0. To je bil 22. Kopitarjev gol v tej sezoni.

Druga tretjina je minila brez golov, nato pa so gostje preko Joela Warda dobrih sedem minut pred koncem izenačili. Čeprav je imel Los Angeles do konca rednega dela lepše priložnosti, jih ni izkoristil, tako da je ekipa prvič po olimpijskem premoru igrala podaljšek. Tudi tu ni bilo zadetkov, zato so zmagovalca odločili kazenski streli. Odločitev je padla v tretji seriji, ko je Gaborik Jaroslava Halaka presenetil s strelom na prvo vratnico, Quick pa je zatem mojstrsko zaustavil poskus Nicklasa Bäckstroma. S 171. zmago v rednem delu se je Quick tako izenačil po številu zmag z najuspešnejšim vratarjem kraljev do danes, Rogiejem Vachonom.

"To mi veliko pomeni. V hokeju sem že dolgo časa in prav tekme s kazenskimi streli so mi doslej veliko prinesle," je po 500. zmagi dejal trener Los Angelesa Sutter.

Dve tekmi sta se ponoči končali s podaljškom, New Jersey Devils so premagali Minnesota Wild s 4:3, Detroit Red Wings pa Pittsburgh Penguins s 5:4. Montreal Canadiens so v rednem delu morali z 2:3 priznati premoč Columbus Blue Jackets, Phoenix Coyotes so z 2:1 ugnali Florida Panthers, San Jose Sharks pa Anaheim Ducks s 3:2. Philadelphia Flyers so bili od Dallas Stars boljši s 4:2, Ottawa Senators so doma proti Tampa Bay Lightning klonili s 4:5, Edmonton Oilers pa proti Buffalo Sabres z 1:3.